ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Aντώνης Αργυρός: Είκοσι εξη χρόνια ο νόμος στο συρτάρι!
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aντώνης Αργυρός: Είκοσι εξη χρόνια ο νόμος στο συρτάρι!

ΕκτύπωσηE-mail

«…Ο βασιλιάς Ξέρξης αναρωτιέται πώς μπορούν οι Έλληνες να αντισταθούν στον τεράστιο στρατό του. Ένας Σπαρτιάτης που βρίσκεται κοντά του, του δίνει μία εκπληκτική απάντηση. Ο βασιλιάς ρωτά λοιπόν: «Πως θα μπορέσει να αντισταθεί αυτός ο μικρός λαός; Δεν έχουν έναν αρχηγό ο οποίος, όπως εγώ, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να υπακούσουν χτυπώντας τους, χρησιμοποιώντας τη βία». Και ο Σπαρτιάτης απαντά: «Επειδή έχουν έναν αρχηγό τον οποίον τρέμουν ακόμη περισσότερο απ’ ότι τρέμουν εσένα οι υποτελείς σου. Ο Αρχηγός αυτός είναι ο Νόμος»

Η κατάσταση όμως που επικρατεί στην Δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου ευχάριστη και λόγω της καθυστέρησης απονομής της και λόγω των εγγενών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, παρά τον μόχθο των δικαστών .

Επιτέλους ακούστηκαν(;) οι φωνές της κοινωνίας για την βραδύτητα και άρχισε συζήτηση για την αναθεώρηση ενός αναποτελεσματικού δικονομικού συστήματος που επικρατεί σε όλους τους κλάδους απονομής της Δικαιοσύνης. Δεν είναι προς τιμήν της Χώρας μας οι συνεχείς καταδίκες της για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,λόγω της αδικαιολόγητης βραδύτητας απονομής της Δικαιοσύνης και ιδίως της Ποινικής.


Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για βελτίωση της καταστάσεως με τον νέο νομοσχέδιο για την διαμεσολάβηση, έχοντας όμως επιφυλάξεις για την καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου στο σύνολο των υποθέσεων. Διερωτώμαι άραγε στην περίπτωση αγωγής αποζημιώσεως ή ακυρώσεως λόγω πλαστογραφίας εγγράφων, όπως ενδεικτικά διαθήκης θα καλέσουμε σε διαμεσολάβηση τον πλαστογράφο ;Αλήθεια τι θα πράξουμε στην περίπτωση που έχουμε ζητήματα αποζημιώσεως από συκοφαντική δυσφήμηση, θα καλέσουμε τον συκοφάντη σε διαμεσολάβηση ;Θα μπορούσα ν’ απαριθμήσω και άλλες περιπτώσεις που θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν ειδικά και άμεσα , ενώ κάλλιστα θα πρέπει η διαμεσολάβηση να εφαρμοσθεί σε εμπορικές διαφορές αλλά και σε ζητήματα ειδικών διαδικασιών όπως μισθώσεων , αυτοκινητιστικών διαφορών , διατροφής όπου είναι θαυμάσιο πεδίο .

Στο ζήτημα της εμπέδωσης της διαμεσολάβησης ως εργαλείου επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, θεωρώ αναγκαίο να πρωτοστατήσουν οι δικηγόροι.

Βέβαια ούτε σκέψη υπάρχει από την δημοσία διοίκηση να εφαρμόσει ένα τέτοιο ζήτημα στις δικές της αποζημιωτικές διαφορές και να επιταχύνει έτσι την απονομή της δικαιοσύνης.

Όλο και περισσότεροι ομιλούν για τον μεγάλο ασθενή που επιβραδύνει ακόμη και αναστέλλει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια διαχρονικά και αυτός είναι αποκλειστικά :η Δημόσια Διοίκηση. Δεν υπάρχει υπόθεση και δικαιοδοσία στην οποία εμπλέκεται το Δημόσιο σαν διάδικος που να μην εξαντληθούν από την πλευρά του όλα τα ένδικα μέσα και τελικά να μην εφαρμοσθούν οι δικαστικές αποφάσεις. Το ΝΣΚ «συμβάλλει αποφασιστικά» σε κάθε προσπάθεια της Διοίκησης για την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, με την άσκηση παρελκυστικών και αβάσιμων ενδίκων μέσων ταλαιπωρίας του Έλληνα Πολίτη.

Όλοι ανεξαιρέτως οι Υπουργοί της δικαιοσύνης εξαγγέλλουν την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας. τον Δεκέμβριο του 2002 η Ολομέλεια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με εισήγηση του τότε Εισαγγελέα του ΑΠ ,αείμνηστου Ευαγγέλου Κρουσταλάκη έκρινε ότι επιβάλλεται: «Η δημιουργία δικαστικής αστυνομίας. Σε αυτήν θα μετέχουν και άλλοι φορείς από κλάδους βασικών ειδικοτήτων (γραφολόγοι, μηχανικοί κ.λπ.), επιλεγόμενοι με κριτήρια δικαστικά και αδιάβλητα.» Η Κυρία Μπενάκη ως Υπουργός Δικαιοσύνης με τον Ν 2145/1993 στο άρθρο 36 έκαμε το πρώτο βήμα για την δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόσθηκε ποτέ επί 26 ολόκληρα χρόνια!!!!! Το γεγονός αυτό και όλα τα παραπάνω αποτελούν βάναυση προσβολή στο «Κράτος Δικαίου» που οφείλει να είναι η Χώρα μας και έτσι δικαιώνεται ο Εμμανουήλ Ροΐδης «Εν Ελλάδι», είχε πει κάποτε, «ενός μόνον νόμου έχομεν χρείαν, του περί εφαρμογής των νόμων»

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png