ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Δ. Μπιάγκης: Άνευ κριτηρίων η αναστολή της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δ. Μπιάγκης: Άνευ κριτηρίων η αναστολή της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Με αφορμή την  πρόσφατη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως περί της αναστολής της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας, κ. Δημήτρης Μπιάγκης κατέθεσε σχετική Ερώτηση στην Βουλή τονίζοντας ότι είναι: «απορριπτέα από την τοπική κοινωνία η αναστολή της λειτουργίας των 2 τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου».

Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Η μονομερής απόφαση της Υπουργού ακυρώνει αυτόματα κάθε αναπτυξιακή, οικονομική, εκπαιδευτική προοπτική αναβάθμισης,


ενδυνάμωσης και στήριξης των περιοχών της Λευκάδας και του Ληξουρίου, ενώ παράλληλα ακυρώνεται το πάγιο αίτημα δεκαετιών για την γεωγραφική επέκταση του Ιόνιου Πανεπιστημίου σε όλα τα μεγάλα νησιά, αίτημα δεκαετιών που υλοποιήθηκε πρόσφατα μέσω της συνένωσης- απορρόφησης του ΤΕΙ. Η απόφαση αυτή είναι οπισθοδρομική και επί της ουσίας αποδυναμώνει εν γένει την  παιδεία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Μπιάγκης ζητάει από την Υπουργό να του απαντήσει για τα κριτήρια, με τα οποία αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του τμήματος Εθνικομουσικολογίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει τις εγγυήσεις που παρέχει το  Υπουργείο Παιδείας ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα καταργήσει σ’ ένα βράδυ, μ’ ένα άρθρο και έναν Νόμο και άλλα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ Ιονίου. Τέλος, ο Βουλευτής αιτείται να ενημερωθεί εάν σκοπεύει η Υπουργός να ανακαλέσει την  απόφαση περί αναστολής λειτουργίας τμημάτων  του Ιονίου Πανεπιστημίου και να συντελεσθεί η έναρξη λειτουργίας τους στους προβλεπόμενους χρόνους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png