ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βρετανία: Στόχος εξελιγμένης και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης το κόμμα των Εργατικών
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρετανία: Στόχος εξελιγμένης και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης το κόμμα των Εργατικών

ΕκτύπωσηE-mail

Σύμφωνα με το κόμμα στοχεύτηκαν ανεπιτυχώς οι ψηφιακές του πλατφόρμες.

Το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου δέχτηκε μια «εξελιγμένη και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση» στις ψηφιακές του πλατφόρμες.

Σύμφωνα με το κόμμα, η επίθεση «απέτυχε» εξαιτίας των «ισχυρών συστημάτων ασφαλείας» του. Οι Εργατικοί πρόσθεσαν πως είναι βέβαιοι ότι δεν έλαβε χώρα διαρροή δεδομένων και ότι ανέφεραν το θέμα στο National CyberSecurity Centre (NCSC).

Σε ανακοίνωσή του το πρωί της Τρίτης το κόμμα ανέφερε πως «βιώσαμε μια εξελιγμένη και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές πλατφόρμες των Εργατικών. Αναλάβαμε γρήγορα δράση και οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν λόγω των ισχυρών συστημάτων


γρήγορα δράση και οι προσπάθειες αυτές απέτυχαν λόγω των ισχυρών συστημάτων ασφαλείας μας. Διατηρήθηκε η ακεραιότητα όλων των πλατφορμών μας και είμαστε βέβαιοι ότι δεν έλαβε χώρα παραβίαση δεδομένων. Οι διαδικασίες ασφαλείας επιβράδυναν κάποιες από τις προεκλογικές μας δραστηριότητες, αλλά αυτές αποκαταστάθηκαν το πρωί».

Σε email στο προσωπικό του κόμματος, ο Νιάλ Σούκου, διευθυντής εκλογών και προεκλογικών εκστρατειών, είπε πως οι προθεσμίες εκτύπωσης για τα προεκλογικά φυλλάδια έχουν παραταθεί για να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστούν οι εκλογικές προσπάθειες του κόμματος.

«Όπως πολλοί από εσάς αντιληφθήκατε, από χθες το πρωί πολλά από τα προεκλογικά συστήματα του Εργατικού Κόμματος είτε λειτουργούν πολύ αργά είτε έχει μειωθεί η λειτουργικότητά τους...χθες το απόγευμα τα συστήματα ασφαλείας μας διαπίστωσαν πως, σε μια μικρό χρονικό διάστημα, υπήρξαν μεγάλης κλίμακας και εξελιγμένες επιθέσεις στις πλατφόρμες του Εργατικού Κόμματος, με σκοπό να πέσουν εντελώς τα συστήματά μας».

Στις τελευταίες γενικές εκλογές, το 2017, είχαν υπάρξει προβλήματα λόγω του ιού WannaCry, που επηρέασε το σύστημα υγείας της χώρας. Το NCSC απέδωσε την επίθεση σε μια βορεοκορεατική εγκληματική οργάνωση, γνωστή ως Lazarus Group.

Μετάφραση/ αναδημοσίευση από τη βρετανική έκδοση της HuffPost

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png