ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απόλυση εργαζόμενου, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόλυση εργαζόμενου, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Στις 31/10/2019 η εταιρεία ESA Security Solutions, που διαχειρίζεται για λογαριασμό της FRAPORT την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απέλυσε τον Νίκο Γκισγκίνη που είναι μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία ως φύλακας ασφαλείας.

Η απόλυση αυτή είναι τρομοκρατική και εκδικητική και ήρθε ως αποτέλεσμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του εργαζόμενου, καθώς απεργούσε και καλούσε τους συναδέλφους του να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ενώ κατά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των ταξικών σωματείων του νομού στην εργοδοσία δεν δόθηκε καμία από μέρους της εξήγηση και αιτιολογία για την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση στην οποία προέβη. Ενισχυτικό των παραπάνω είναι ότι τις μέρες εκείνες βρίσκονταν σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στις οποίες ο Νίκος Γκισγκίνης ήταν υποψήφιος και εκλέχτηκε. Να σημειωθεί επίσης ότι από πέρυσι υπήρχε δέσμευση εκ μέρους της εργοδοσίας ότι το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούσε θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου.


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να επιβάλλει το δόγμα «τάξις και ασφάλεια», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έτσι επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις.           Από τη μια η ιδιοκτήτρια των αεροδρομίων FRAPORT θησαυρίζει από την εκμετάλλευση των αεροδρομίων της χώρας μας και από την άλλη οι εργαζόμενοι στο χώρο, δουλεύουν με 400 – 600 ευρώ κάτω από απαράδεκτες και αυταρχικές συνθήκες με απλήρωτες υπερωρίες, με ωράρια χωρίς ρεπό κάτω από το διαρκή εκβιασμό της απόλυσης και τη ζούγκλα των δίμηνων συμβάσεων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:

•Να ανακληθεί η απόλυση.

•Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων της παραπάνω εταιρείας σε αορίστου χρόνου.

Οι Βουλευτές KKE

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png