ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ενημέρωση για την θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει»
Διαφήμιση
1/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημέρωση για την θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το Βέλος που Δεν Πληγώνει» από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι» στις 31 Οκτωβρίου 2019 στον «Κέφαλο» για τα Δημοτικά Σχολεία της Κεφαλονιάς και 1 Νοεμβρίου 2019 στο Μορφωτικό Κέντρο στο Βαθύ για τα σχολεία της Ιθάκης.

Το θεατρικό παρακολούθησαν 539 μαθητές της ΄Δ , Έ και ΄ΣΤ τάξης του Δημοτικού στις 2 παραστάσεις που δόθηκαν στο Αργοστόλι και 164 μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού στην παράσταση που δόθηκε στην Ιθάκη.

Συγκεκριμένα την παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές από το 1ο, 4ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, των Δημοτικών Σχολείων Βλαχάτων, Πόρου, Ομαλών, Κεραμειών και Σκάλας, του Ειδικού Σχολείου Περατάτων και των Δημοτικών από το Βαθύ και τον Σταυρό στην Ιθάκη.


Το έργο είχε σκοπό να προβληματίσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία ηθικών αξιών όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα, η φιλία και η προσφορά δίχως ανταπόδοση, σε περιόδους που αυτές οι έννοιες κινδυνεύουν να χάσουν τη σημασία τους και η ανάγκη για επιβίωση γίνεται, κατ΄ανάγκην, προτεραιότητα. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά και στα κομμάτια της διαδραστικότητας που περιλάμβανε η παράσταση και στην σύντομη συζήτηση που επακολούθησε με τους ηθοποιούς σε σχέση με τα μηνύματα που η παράσταση προσπάθησε να περάσει.

Το Κέντρο Πρόληψης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας «Χιλιοδέντρι» που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του «Απόπλου» για την υλοποίηση των τριών θεατρικών παραστάσεων, όσο και τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που συμμετείχαν στο εγχείρημα δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές τους να τις παρακολουθήσουν.

Επίσης ευχαριστούμε τους Δήμους Αργοστολίου και Ιθάκης για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου στο Αργοστόλι και την παραχώρηση του Μορφωτικού Κέντρου Ιθάκης αντίστοιχα, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις.

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png