ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης που υπηρετούν την επιλεξιμότητα
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης που υπηρετούν την επιλεξιμότητα

PDFΕκτύπωσηE-mail

της Ε.Ε. kαι της καπιταλιστικής ανάπτυξης στερούν απο τους κατοίκους της Αγίας Ευφημίας την αντιπλημμυρική προστασία

Το ΕΚΚΙ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός της πλημμύρας σε Πύλαρο και Θηνιά μέσα σε μόλις μια εβδομάδα .Πραγματικά το θράσος των υπεύθυνων ξεπερνάει τις αντοχές και την υπομονή των κατοίκων που με το πρώτο σύννεφο τρέμουν , και με την πρώτη βροντή κάνουν το σταυρό τους να μην πνιγούν στις λάσπες που αφήνει η “ανάπτυξή” του κεφαλαίου.

Αυτές οι δυνάμεις και οι εκπρόσωποί τους που εναλλάσσονται στην εξουσία, στο όνομα της ανάπτυξης, έδωσαν «γη και ύδωρ» στα μονοπώλια των ανεμογεννητριών για ογκώδεις παρεμβάσεις στα υπερκείμενα βουνά και μάλιστα με πλημμελή εφαρμογή ακόμη και αυτών των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ήταν στα μέτρα των επενδυτών. Πρόβαλαν

τα «οφέλη» ως «δέλεαρ», για να κλείσουν τα στόματα των τοπικών κοινωνιών, ενώ τα μέτρα που έχουν πάρει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρόνιου πλημμυρικού φαινομένου είναι ανεπαρκή .

Προσπαθούν να κρύψουν το πιο βασικό που είναι ότι βασικές λαϊκές ανάγκες όπως η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες για την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της Ε.Ε. στην οποία ομνύουν όλοι μαζί.

Η εκπόνηση υδρολογικής – υδραυλικής μελέτης όλης της περιοχής, μετά την εγκατάσταση των ανεμογεννήτριών και τις άλλες παρεμβάσεις στα ρέματα, καθώς και η γενναία χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων (υδρολογικές και υδραυλικές μελέτες και οριοθετήσεις, αποστραγγιστικοί τάφροι, τοίχοι αντιστήριξης, λεκάνες ανάσχεσης ορμής νερού, καθαρισμοί κ.α), για την οριστική επίλυση του προβλήματος της απορροής των ομβρίων στην ευρύτερη περιοχή της Εγ Ευφημίας, είναι έργα πρώτης προτεραιότητας. Αυτά τα έργα δεν χωρούν ούτε στην «ανάπτυξη για όλους» της Ν.Δ., ούτε στην «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ .

Το γεγονός επίσης ότι παρότι κάθε χρόνο έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα στην ίδια περιοχή αλλά και σε άλλες στο νομό Κεφαλονιάς και αυτός δεν έχει περιληφθεί σε «Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας», στους «Χάρτες Κινδύνου και Επικινδυνότητας Πλημμύρας και στα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας του ΕΠΔΚΠ, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτείται και από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον τους.

Το ΕΚΚΙ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μην δώσουν άλλη πίστωση χρόνου στους κυβερνητικούς και τοπικούς υπεύθυνους και να διεκδικήσει τις δικές του ανάγκες για μια σύγχρονη πολιτική προστασία από όλους τους κινδύνους. Να διεκδικήσει:

•να αποκατασταθούν με κρατικές δαπάνες όλες οι πλημμυρόπληκτες υποδομές, να αποζημιωθούν πλήρως όλες οι ζημιές στις ιδιωτικές υποδομές και στις μικρές επιχειρήσεις

•να εκπονηθεί σύγχρονη και επικαιροποιημένη υδρολογική–υδραυλική μελέτη όλης της περιοχής καθώς και άλλων που δοκιμάζονται στην περιοχή του δήμου Σάμης (Καραβόμυλος Πουλάτα, βλαχάτα Σάμης) και αλλού (Δράπανος, Αγία Βαρβάρα, Βλαχάτα, Σιμωτάτα, Αγ.Ειρήνη, Ληξούρι και στην Ιθάκη Κιόνι, Φρίκες), να γίνουν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εκκρεμότητα αρκετά χρόνια τώρα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5/10/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png