ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ανάπτυξη κερδών για το κεφάλαιο με λεηλασία δικαιωμάτων του λαού»
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ανάπτυξη κερδών για το κεφάλαιο με λεηλασία δικαιωμάτων του λαού»

ΕκτύπωσηE-mail

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες προσπάθησε να πουλήσει ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, παρουσιάζοντας το παραμύθι «ανάπτυξη για όλους».

Στην πράξη ο στόχος της ανάπτυξης αφορά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, με καύσιμη ύλη τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως στο περιβόητο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει άμεσα η κυβέρνηση βασικό μενού αποτελούν ρυθμίσεις που περιορίζουν την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων και πλήττουν το απεργιακό δικαίωμα.

Θυσία στο βωμό του κέρδους γίνεται και το περιβάλλον, καθώς και η δημόσια περιουσία, όπως φαίνεται στο Ελληνικό, με τις νέες αδειοδοτήσεις στην Eldorado στη Χαλκιδική, αλλά και με τις διαρροές για τις ρυθμίσεις για τον αιγιαλό. Για να περάσει ο οδοστρωτήρας της ανάπτυξης δεν πρέπει να μείνει τίποτα όρθιο…

Όσο για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ αυτές ωφελούν κυρίως το κεφάλαιο, ενώ τα ψίχουλα που πέφτουν στους εργαζόμενους εξανεμίζονται από νέες αυξήσεις, όπως στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία η προσπάθεια ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και τοπικές κινήσεις στη Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, είναι δείγμα των δυνατοτήτων της ταξικής πτέρυγας για αποφασιστικούς αγώνες κόντρα στον κρατικό-εργοδοτικό-υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)

για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/9/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png