ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

"Δυνατότητες δημιουργίας νέων παραγωγικών μοντέλων που οδηγούν στη βιώσιμη ανάπτυξη"

Έπειτα από έξι επιτυχημένα συνέδρια, φέτος η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο για τις προοπτικές της ελληνικής Περιφέρειας. Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης εστιάζει στην διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών με βάση το πλαίσιο που ορίζει Ευρωπαϊκή Ένωση για τις χώρες – μέλη, προσαρμοσμένο όμως στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Στις 19,20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στην Πάτρα, θα κατατεθούν εμπειρίες και τεχνογνωσία από άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες, προκειμένου να αξιολογηθούν τα αποτελέσματά τους, ως προς την ανάπτυξη ευκαιριών για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Παράλληλα στη φετινή συνάντηση όσοι σχεδιάζουν εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που χαράσσονται σε περιφερειακό επίπεδο δίνουν βαρύτητα σε τομείς την εξέλιξη των οποίων μεθοδικά έχει αναλυθεί και στα προηγούμενα Συνέδρια, όπως η σχέση Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, η δευτερογενής παραγωγή, οι ψηφιακές προκλήσεις, αλλά και η θέση της Δυτικής Ελλάδας στη νέα εποχή που διαμορφώνεται με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και τις ενεργειακές εξελίξεις, συνθήκες που μπορούν να λειτουργήσουν αναπτυξιακά για την περιοχή.

Στόχος του Συνεδρίου που αποτελεί πλέον θεσμό, είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα, και χρόνια ζητήματα που παρατηρούνται στη χώρα μας.

Από το 2013 έως σήμερα δεκάδες προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, διεθνείς προσωπικότητες, οικονομικοί παράγοντες, τεχνοκράτες, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας θέτουν τις βάσεις πάνω σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα μοντέλα ανάπτυξης.

Στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης πάνω από 70 εισηγητές συμμετέχουν σε 12 θεματικές ενότητες με στόχο να αναλύσουν τις κύριες ευρωπαϊκές τάσεις, να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις τους και να προσδιορίσουν τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και σε πολιτικό-θεσμικό επίπεδο. Διότι, ζητούμενο είναι οι δυνατότητες δημιουργίας νέων παραγωγικών μοντέλων που οδηγούν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση διαρθρώνεται πάνω σε συγκεκριμένους άξονες, όπως:

– Μια ολιστική στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη: Πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θέλουμε να πάμε;

– Η περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της ΕΕ: Πού μπορούμε να πάμε, πώς και με ποιους συμμάχους

– Οικονομική διπλωματία

– Καινοτομία, Επενδύσεις, Εξωστρέφεια: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την περιφέρεια

– Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη

– Σύγχρονα Δίκτυα Υποδομών

– Οι ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης

— Σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας

– Σύγχρονες προκλήσεις στο τομέα της Υγείας

– Εκπαίδευση & Κατάρτιση για την 4η βιομηχανική επανάσταση

– Βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη

– Βιώσιμος Θεματικός τουρισμός: Οινοτουρισμός, Αθλητικός, Θαλάσσιος

– Η περιφερειακή πόλη του 2030

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δορυφορικές δράσεις με πολιτιστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον καθώς και εταιρικές συναντήσεις.

Το πλήρες πρόγραμμα του έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης: https://www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-programma

Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που πραγματοποιεί η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», έχει συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπως επίσης του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-dilosi-symmetohis

Επίσης είναι ανοιχτή η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εθελοντών στην ιστοσελίδα: http://www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-gine-ethelontis

Ετήσιο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Από το έτος 2013 η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η μεγαλύτερη και ιστορικότερη περιφερειακή εφημερίδα της χώρα - εκδίδεται στην Πάτρα από το 1886 - διοργανώνει ετήσιο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με σκοπό να αναδειχθούν και να αποκρυσταλλωθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιφερειακής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στη Δυτική Ελλάδα.

Είναι η σπουδαιότερη ετήσια συνάντηση οικονομικών, πολιτικών, επιχειρηματικών, και κοινωνικών παραγόντων με θέμα την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Βασική επιδίωξη του Ετήσιου Συνεδρίου είναι η συστηματική καταγραφή του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για τη περιοχή, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εκπονούνται ή υλοποιούνται για την ευρύτερη περιοχή.

Για πληροφορίες σχετικά με οργανωτικά θέματα ή το πρόγραμμα του Συνεδρίου επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ή τηλεφωνήστε στο: 2611.100210

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9/9/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png