ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Γ. Μανωλάτος - ΜέΡΑ25: ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γ. Μανωλάτος - ΜέΡΑ25: ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν στα έγκατα της γης

Με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε χθες, 29 Ιουλίου, στη Σάμη η «ΑΝΟΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει και ενθαρρύνει, υποστηρίζει και ενισχύει την πρωτοβουλία αυτή και την εκδήλωση τη σχετική για τη μη εξόρυξη υδρογονανθράκων από τη γη μας.

Το Μέτωπο ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ) που αν κάποιος το έλεγε Μέτωπο ελληνικής Ρεαλιστικής Αριστεράς, θα του ταίριαζε απόλυτα, χαιρετίζει παρόμοιες εκδηλώσεις και τις επιβραβεύει.

Το ΜέΡΑ25 έχει σαφείς θέσεις ως προς τα ορυκτά καύσιμα. ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥΘΕΝΑ. Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν εκεί που είναι, στα έγκατα της γης. Και δεν είναι σύνθημα αίολο. Είναι θέση με επιχειρήματα και θέση μετρημένη.

Μέχρι πρότινος, η επιλογή φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είχαν οικονομικό κόστος.

Σήμερα δεν ισχύει αυτό ευτυχώς.

Σήμερα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι φθηνότερες από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Πλανήτης όλος βρίσκεται σε διαδικασία απεξάρτησης από τους υδρογονάνθρακες. Εμείς γιατί να εμβαθύνουμε στην εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα;

Φίλοι μας της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, αποτελεί ύβρη η προσήλωση όλου ή σχεδόν όλου, του ελληνικού πολιτικού φάσματος, πλην του ΜέΡΑ25, σε ορυκτά καύσιμα που είναι ακριβότερα από την πράσινη ενέργεια. Καταστρέφουν τον Πλανήτη και ενισχύουν την ολιγαρχία των πολυεθνικών. Οι λαοί δεν κερδίζουν αλλά μάλλον χάνουν, αφού καλούνται να καταναλώνουν ενέργεια που στοιχίζει ακριβότερα από την πράσινη ενέργεια.

Στον Τόπο μας, στο Ιόνιο, δεν είναι μόνο το επιπρόσθετο κόστος παραγωγής των ορυκτών καυσίμων. Είναι και το ανυπολόγιστο κόστος του μεγάλου κινδύνου επίσπευσης σεισμών, αφού το Ιόνιο είναι η πιο σεισμογενείς περιοχή της Μεσογείου. Τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν μέρος του φλοιού της γης, που με τον δικό τους μηχανισμό και τρόπο, υποβαστάζουν τα υπάρχοντα ρήγματα της περιοχής και δημιουργούν μια σχετική ισορροπία…

Το ΜέΡΑ25 λέει όχι στη εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.

Το ΜέΡΑ25 λέει 2 φορές όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Συγχαίρουμε και ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες σαν αυτές της «ΑΝΟΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ»

Επιβραβεύουμε τους νέους ανθρώπους που πλαισιώνουν και διοργανώνουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, και ευχόμαστε κουράγιο, δύναμη και καλά αποτελέσματα στον αγώνα τους.

Γαβριήλ Μανωλάτος

Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης

Υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/7/2019 #ODUSSEIA 

leivada_banner copy.png