ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μας συμφέρει να αποσταθεροποιηθεί η Τουρκία;
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μας συμφέρει να αποσταθεροποιηθεί η Τουρκία;

ΕκτύπωσηE-mail

Μήπως πρέπει ΗΠΑ & Ισραήλ να διατηρήσουν την Τουρκία στην από ’δω πλευρά;

Η επετειακή ρητορική αναμενόμενη. Σκεφτείτε πως θα ενταθεί ή θα αρχίσει να υλοποιείται σε περίπτωση που η γείτονα απομακρυνθεί από ΝΑΤΟ & ΗΠΑ, (που κακώς επιχαίρονται στη χώρα μας σε μια τέτοια εξέλιξη). Αν η Τουρκία στραφεί σε Ρωσία, Κίνα, Ιράν, με σκοπό συν τω χρόνω να αυτονομηθεί, επηρεάζοντας εξελίξεις και όχι επηρεαζόμενη από αυτές, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Αν σήμερα είμαστε σε τέτοια κατάσταση όντας ”σύμμαχοι” τι θα γίνει αν βρεθούμε σε αντίπαλα στρατόπεδα ; Οι σύμμαχοι μας , δεν θα μας συμπαρασταθούν, ούτε θα βγάλουν το ”φίδι από την τρύπα”, αν πρωτίστως δεν έχουμε δική μας αυτάρκεια αποτροπής και ηθικής αξιοπρέπειας.

Το μη πόλεμος, δεν σημαίνει Ειρήνη, αλλά ύβρι κατ′ έλλειψη / υποχώρηση, αφήνοντας τον αντίπαλο να κάνει ύβρι καθ′ υπερβολή. Είναι επιλογή μας η υποχώρηση; ο συμβιβασμός; και εάν Ναι, μέχρι ποίου σημείου;

Τέλος σε περίπτωση που αποσταθεροποιηθεί η Τουρκία και γίνει πεδίο συγκρούσεων, το πεδίο αυτό θα συμπεριλάβει και εμάς. Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούμε τον έντονο αντιαμερικανισμό του γειτονικού πληθυσμού (κοντά στο 80%) και τη στροφή της χώρας σε άλλες συμμαχίες, που παρά τα ”χαστούκια” ΗΠΑ - ΕΕ, όχι μόνο δεν θα ωφεληθούμε, αλλά σε βάθος χρόνου θα βλαφτούμε;

Μήπως πρέπει ΗΠΑ & Ισραήλ να διατηρήσουν την Τουρκία στην από ’δω πλευρά; Θέματα που ”σκάνε” τώρα και θα τα βρούμε έντονα μπροστά μας. 

Δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος

Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου - Οθωμανολόγος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/7/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png