ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Νέα από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη Ληξουρίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με κεντρικό θέμα το “Περιβάλλον” η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη καταρτίζει για τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο (11 π.μ. - 1 μ.μ.) από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Αυγούστου 2019 με την παρουσία και καθοδήγηση εθελοντών/ριών θα πραγματοποιείται στο χώρο του Μουσείου Ληξουριού δραστηριότητα σχετική με το περιβάλλον. Μέσα στο πρόγραμμα αυτό εντάσσεται και η λειτουργία Θεατρικού Εργαστηρίου κάθε ημέρα από τις 9 έως και τις 13 Ιουλίου με υπεύθυνη τη θεατρολόγο κ. Σοφία Δελαπόρτα.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί στις λεπτομέρειές του το πρόγραμμα. Καλούμε γονείς και παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες.

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2019 στην αίθουσα του Μουσείου Ληξουριού η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε το καταστατικό και εκλέχθηκε ομόφωνα η προσωρινή 5μελής Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από την κ. Μαρία Καμινάρη ως πρόεδρο, τον κ. Γεράσιμο Σ. Γαλανό ως αντιπρόεδρο, την κ. Βούλα Αντωνέλου-Βασάλα ως γραμματέα, την κ. Άννα Καμήλου-Συνοδινού ως ταμία και την κ. Μαργαρίτα Λιναρδάτου ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Ήδη τα σχετικά έγγραφα προωθούνται στο δικηγόρο, προκειμένου ο τελευταίος να ενεργήσει τα αναγκαία για την έγκριση της ίδρυσης του Συλλόγου από το Πρωτοδικείο Αργοστολιού.

-ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2019

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης κάνει γνωστό ότι φέτος τα “Ιακωβάτεια 2019” θα πραγματοποιηθούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Αυγούστου 2019 αντίστοιχα με θέμα την παρουσίαση του δίτομου έργου με το χαρακτηριστικό τίτλο “Σύμμικτα Παλικής”, που η Βιβλιοθήκη μας εκδίδει. Πρόκειται για δύο συλλογικούς τόμους, όπου 48 ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές έχουν καταθέσει τις μελέτες τους , αναφερόμενες στην αρχαιολογία, την ιστορία, τη λαογραφία, τα γράμματα και τις τέχνες, την εκπαίδευση, την αρχιτεκτονική, το περιβάλλον, την οικονομικ και κοινωνικη ζωή κ.λπ. ειδικά της Παλικής. Μέσα στον Ιούλιο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του διημέρου των “Ιακωβατείων”.

- ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

- Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στα “Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς” και ειδικότερα στο διευθυντή της επιχείρησης κ. Βαγγέλη Βολτέρα για τη χρηματοδότηση ενός μεγάλου τμήματος της συνολικής δαπάνης της εγκατάστασης συστήματος συναγερμού στο χώρο του Μουσείου Ληξουριού.

- Ευχαριστούμε θερμά τους νεαρούς μουσικούς Αλέξανδρο Λυκούρα, Μάκη Πετράτο και Παντελή Σκιαδαρέση, οι οποίοι με τη μουσική και την ερμηνεία τους πλαισίωσαν στις 12 Μαΐου 2019 την παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κουρουπού “Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με κόρες στην εφηβεία”, χαρίζοντας έτσι στο ακροατήριο όμορφες στιγμές.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/6/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png