ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Το υπόδειγμα «Πανελλήνιες»
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το υπόδειγμα «Πανελλήνιες»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Αποτελούν το μοναδικό ίσως παράδειγμα, που μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα λειτουργίας του κράτους, των ιδιωτών, της ίδιας της κοινωνίας.

Οι Πανελλήνιες αποτελούν ίσως τη μόνη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους που πηγαίνει.. ρολόι, εδώ και δεκαετίες. Φέτος για παράδειγμα διεξάγονται κανονικά, αμέσως μετά από εκλογές και ταυτόχρονα στο μέσο προεκλογικής περιόδου!! Σε περίοδο που παραδοσιακά το κράτος παραλύει και όλοι οι παράγοντές του κατεβάζουν τα.. στυλό!.

Οι Πανελλήνιες επίσης ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν. Κάθε χρόνο, μέσα από μια αδιάβλητη και διάφανη διαδικασία, ανεξάρτητα της ψυχοφθόρας επίδρασής της, δίνει ίσες ευκαιρίες στους

νέους και τις νέες της πατρίδας μας, για είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση, για το ξεκίνημα του δικού τους ταξιδιού στον κόσμο των μεγάλων. Μια διαγωνιστική διαδικασία απέναντι στην οποία όλοι στέκονται με τυφλή εμπιστοσύνη, που δεν γέννησε διαφορές για να λυθούν στα δικαστήρια, που κανένας και ποτέ δεν διανοήθηκε να χρησιμοποιήσει μεθόδους ευνοιοκρατίας ή ρουσφετιού. Μια επίπονη για παιδιά και γονείς αναμέτρηση, που όμως ποτέ δεν στιγματίστηκε από ολιγωρία κάποιας από τις έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενες κρατικές δομές. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους, αλλά και οι ιδιωτικοί φορείς που συμμετέχουν παράπλευρα, δρουν και ενεργούν άψογα και αψεγάδιαστα. Αποτελούν το μοναδικό ίσως παράδειγμα, την ύστατη καλή πρακτική, που μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα λειτουργίας του κράτους, των ιδιωτών, της ίδιας της κοινωνίας. Υπόδειγμα ικανό για χρήση, ώστε να εγκατασταθεί μια άλλη Ελλάδα, όπου το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό και οι κανόνες ίδιοι για όλους τους πολίτες.

Το φετινό οξύμωρο, όπου την ώρα που τα παιδιά έδιναν στα θρανία τον δικό τους αγώνα στα ίσια, κάποιοι στα έδρανα ασκούσαν εφαρμοσμένη ευνοιοκρατία για τέκνα και συγγενείς τους, δεν είναι ικανό να σκιάσει το μεγαλείο που αναδεικνύει το υπόδειγμα ”Πανελλήνιες”.

Το θέμα της έκθεσης που επιλέχθηκε ”νέοι και δημοκρατία” ίσως να έδωσε την ευκαιρία στην κλάση του ’19 να ξεδιπλώσει αυτή την προοπτική στο τετράδιο. Η συμμετοχή τους, λίγες μέρες μετά τις εξετάσεις, στην κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, τις εκλογές, τους δίνει τη δυνατότητα με την ψήφο τους να την καθορίσουν κιόλας.

Δημήτρης Γαλαμάτης

Διδάκτωρ Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/6/2019 #ODUSSEIA Huff Post 

leivada_banner copy.png