ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Αντώνης Αργυρός: ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντώνης Αργυρός: ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

ΕκτύπωσηE-mail

«ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ», φράση που αρχικά χρησιμοποιούσαν ως ευχή οι αγωνιστές κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας (για εύστοχη βολή στον πόλεμο) και που μετά το 1864 χρησιμοποιήθηκε ως ευχή για εύστοχη πολιτική επιλογή στην κάλπη των εκλογών. Ο λόγος ήταν πως από εκείνη τη χρονιά και για τον επόμενο μισό αιώνα οι κάλπες στα δημοψηφίσματα ήταν κουτιά χωρισμένα στα δύο που βάφονταν με άσπρο και μαύρο αντίστοιχα για το "ναι" και το "όχι" και στα οποία οι ψηφοφόροι έριχναν σφαιρίδια. Έτσι και τώρα «ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ» εννοούμε και μόνον την εύστοχη επιλογή της ψήφου μας, την υπέρτατη δημοκρατική λειτουργία κάθε πολίτη και την καταδίκη της αποχής απ’ αυτή. Αυτοί που απέχουν στην πραγματικότητα επικυρώνουν αυτό ακριβώς που ήθελαν να απορρίψουν .

Ήρθαν οι ευρωεκλογές και δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το ποιους καλούμαστε να ψηφίσουμε. Σε κάθε περίπτωση ομως έμειναν ακόμα πολίτες να ασχολούνται στα σοβαρά και θα αποφασίσουν με νηφαλιότητα για το συμφέρον του Τόπου μας μέσα στην δημοκρατική Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Φθάσαμε πριν από την αναμέτρηση για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το κλίμα που διαμορφώθηκε θυμίζει πλήρως βουλευτικές εκλογές. Τα πρόσφατα γεγονότα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθόρισαν κατά πολύ τη θεματολογία της προεκλογικής συζήτησης και ανέτρεψαν τους κομματικούς σχεδιασμούς. Την Κυριακή όμως ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν ψηφίζουμε τυπικά για την εκλογή νέας Κυβέρνησης, όμως στην πραγματικότητα ψηφίζουμε και για το μέλλον της διακυβέρνησης του Τόπου μας, αφού η εκλογή αυτή γίνεται τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη εκλογικά αναμέτρηση και έρχεται λίγο πριν την οριστική και αμετάκλητη κρίση για του Λαού μας και είναι αυθεντική η έκφραση της βούλησης του. Έτσι το αποτέλεσμα της εκλογής της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 είναι σημάδι και αφετηρία μιας νέας κατάστασης που θα κορυφωθεί με την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δυστυχώς για τον τόπο, κάποιοι επιδίδονται σε ένα ανελέητο παιχνίδι εντυπώσεων που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα ποσοστά τους ενώ τίποτε σχεδόν δεν ακούσαμε για την Ευρώπη ακόμη και από τους υποψηφίους που ζητούν την ψήφο μας και την εξουσιοδότηση μας να μας εκπροσωπήσουν.

Παράλληλα «απολαύσαμε» μαζί με τις καθημερινές απειλές για πόλεμο των Τούρκων ενω στα κυπριακά παράλια, το «Φατίχ» και το «Μπαρμπαρός» να σουλατσάρουν εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, και η στάση της «φίλης» και συμμάχου Αγγλίας στο ζήτημα ήταν η υπεράσπιση των Τουρκικών θέσεων. Η κρίση που έρχεται μας οδηγεί να βλέπουμε καθαρά ποιοι μπορεί (;)να είναι δίπλα μας σε κάθε κρίσιμη ώρα! Γι’ αυτά τα θέματα που αφορούν την εθνική μας επιβίωση δεν άκουσα σημαντική ενημέρωση από τους περισσότερους υποψήφιους . Κρίμα.

Η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές έγινε χωρίς ατζέντα ευρωπαϊκή ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ενώπιον κρισίμων θεμάτων θα καθορίσουν το μέλλον μας και την ζωή μας. Είναι το λιγότερο αξιοθρήνητο γιατί υποψήφιοι για μια έδρα στην Ευρωβουλή δεν γνωρίζουν και ούτε έκαμαν τον κόπο να μάθουν, ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, πώς λειτουργεί και τι δουλειά θα κάνουν αν ο λαός τους τιμήσει με την ψήφο του!

Αλλά όλα αυτά που συνέβησαν στην προεκλογική εκστρατεία και δεν αλλάζουν, εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι η ψήφος μας με την συμμετοχή μας στην εκλογή και η επιλογή του καλύτερου υποψήφιου, όχι του πιο λαλίστατου και προβεβλημένου, μα του άξιου του πετυχημένου επαγγελματία, του εντίμου πολίτη, του ευρωβουλευτή που γνωρίζει να ομιλεί μια ξένη γλώσσα και όχι μόνο την Ελληνική. Αν πράξουμε αυτό μας το καθήκον επιτελούμε άξια την εθνική μας αποστολή ως πολίτες .

Ήταν πολύ βαρύ το κλίμα τις τελευταίες εβδομάδες... Μακριά, όμως, από τον κορνιαχτό και τα λασπόνερα, οι ενεργοί πολίτες «θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα παν και ποιον θ’ αφήσουν». Στις ευρωπαϊκές εκλογές ψηφίζουμε πρώτα από όλα για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται αλλαγές στην ζωή μας…..η εκλογή της Κυριακής θα φέρει και τις αναμφισβήτητες απαντήσεις του μοναδικού κυριάρχου στο σπίτι του, του ΛΑΟΥ μας.

«ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ»

Αντώνης Αργυρός

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,24/5/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png