ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΕκτύπωσηE-mail

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ;

Σε 15 μέρες θα κληθούμε να δώσουμε το «παρών» μας στις κάλπες για να εκλέξουμε τους Ευρωβουλευτές μας, χωρίς να έχουμε ιδέα για τις θέσεις τους σε σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα και το πώς θα μπορούσαν να δράσουν –σε περίπτωση εκλογής τους– καθορίζοντας την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Δεν θα έχουμε τα παραμικρή ιδέα, γιατί το μόνο που ακούμε σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι ζητήματα εσωτερικής κατανάλωσης που αφορούν κυρίως τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Χωρίς φυσικά να μειώνεται η βαρύτητα των εθνικών πολιτικών των κρατών-μελών, είναι εμφανής πλέον ο φόβος για μια οπισθοδρόμηση σε αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Οι φετινές Ευρωεκλογές αποτελούν «επιλογή κατεύθυνσης». Είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή στις εκλογές αυτές και οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει κάνουν υποχωρήσεις που θα πλήξουν θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας της Ένωσης. Η ΕΕ στην αρχική της μορφή δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρώτο της μέλημα ήταν η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με το σκεπτικό ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ χωρών δημιουργούν οικονομική αλληλεξάρτηση, γεγονός που ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο συγκρούσεων.

Ζούμε στην Ευρώπη 74 χρόνια συνεχούς ειρήνης. Ζήσαμε την πρόσφατη οικονομική κρίση και την ουσιαστική συμβολή της Ευρώπης στην ανάκαμψη μας , παρά τις όποιες δίκαιες επιφυλάξεις για τους χειρισμούς και ιδίως για την εμπλοκή στα Ευρωπαϊκά πράγματα του ΔΝΤ. Όμως στους «ΑΝΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ» που φυσούν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος είναι και η Ευρωπαϊκή συμμετοχή μας.

«Εγώ είμαι Κύπριος», απάντησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι βέβαιο ο νεοσουλτάνος της Αγκύρας αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Οικογένεια στα όνειρα του, για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Βέβαια καλά θα κάνουμε να κρατούμε μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες μας, γιατί τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι μεγάλα στην περιοχή και οι δρόμοι του πετρελαίου αιματοβαμμένοι. Όμως αν δεν είμαστε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια πολλά κακά θα είχαν ήδη συμβεί.

Η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές «πήρε φωτιά»…αλλά όχι για την Ευρώπη για την εσωτερική κατάσταση ,για την λάσπη στον ανεμιστήρα ,για την εσωτερική μας διαίρεση η τακτική αυτή διώχνει τον κόσμο από την πολιτική διαδικασία, από την ύψιστη δημοκρατική λειτουργία, τροφοδοτεί την αποχή και δυναμώνει τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, της ανόδου της ακροδεξιάς και των απειλών του φασισμού να ξηλώσει όλα όσα η Δημοκρατία και η συνεργασία έκτισε όλα αυτά τα χρόνια..

‘Όλοι αδελφωμένοι , μονιασμένοι με τη του θεού τη βοήθεια ας βαδίσωμε μαζί όχι διαιρεμένοι»

Η Ε.Ε. είναι το κοινό μας σπίτι. Είναι το κοινό μας σπίτι, παρά τα προβλήματα, τις ελλείψεις, τις απογοητεύσεις, τις στρεβλώσεις. Είναι προφανές πως από το 1950 και εντεύθεν στην Ευρώπη έχουν αλλάξει πολλά πρέπει όμως να τα διατηρήσουμε. Η στείρα κομματική αντιπαράθεση δεν λύνει τα πολιτικά προβλήματα, που λύνονται μέσα από τη υψίστη λειτουργία του πολιτεύματος τις εκλογές, μέχρι όμως τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται, καιρός είναι να μας μιλήσουν οι υποψήφιοι και για την Ευρώπη.

Αναγκαίο να θυμηθούμε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου, ότι:

«Τ’ αληθινό μπόι του ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς.

Τίποτ’ άλλο».

Αντώνης Αργυρός

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,10/5/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png