ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ Περιστατικά τηλεφωνικής απάτης σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιστατικά τηλεφωνικής απάτης σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι  το τελευταίο χρονικό διάστημα  καταγγέλθηκαν στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου και Κέρκυρας, περιστατικά τηλεφωνικής απάτης σε φαρμακεία με το πρόσχημα της άμεσης οικονομικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα σε δύο περιπτώσεις στην Ζάκυνθο και σε δύο ακόμη απόπειρες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, άγνωστο πρόσωπο, προσποιούμενο  γιατρό της περιοχής, παρότρυνε τηλεφωνικά το προσωπικό φαρμακείων, να καταθέσουν είτε για δική του άμεση ανάγκη είτε για ανάγκη  συγγενικού του προσώπου, διάφορα χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι η μέθοδος της τηλεφωνικής απάτης, εντοπίζεται με διάφορες παραλλαγές, στον τρόπο δράσης επιτήδειων, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα,  επιχειρούν να παραπλανήσουν τα υποψήφια θύματα τους με σκοπό να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Για την πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων περιστατικών, συνίσταται  στους πολίτες:

•Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με διάφορα προσχήματα.

•Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

•Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

•Να μην πείθεστε και να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση.

•Σε καμία περίπτωση να μην πείθεσθε, ακόμη κι αν μιλήσετε με άτομο το οποίο σας έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ σας τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή σας.

•Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

•Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τον παραπάνω τρόπο δράσης και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

•Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έρθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.

Τέλος, παρακαλείσθε να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/4/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png