ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Το Μάιο η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης για την Παλιά Πόλη Κέρκυρας
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Μάιο η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης για την Παλιά Πόλη Κέρκυρας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ενεργοποίηση των διαδικασιών μέσω της σύγκλισης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Η συνάντηση ήταν το επακόλουθο της επίσκεψης στην Κέρκυρα του Υφυπουργού κ. Στρατή, οπότε είχε εγκαινιάσει το νέο, σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας. Στην ουσιαστική συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων της Κέρκυρας διαπιστώθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμου Κέρκυρας για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, το οποίο λήγει εντός του 2021. Η επικαιροποίηση είναι αναγκαία ώστε να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για δράσεις υποστηρικτικές της, χαρακτηρισμένης ως μνημείου της UNESCO, Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας ορίστηκε να διεξαχθεί το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, στην κατεύθυνση της στήριξης του μνημείου της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έχει εγκρίνει από τον Ιούνιο του 2018 το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της Πόλης της Κέρκυρας ως διεθνώς αναγνωρίσιμου πολυ-θεματικού, πολυ-προϊοντικού και δημιουργικού πολιτιστικού προορισμού, το οποίο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) με 27,7 εκ. ευρώ, ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός της Στρατηγικής ανέρχεται σε 71,1 εκ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά η ΠΙΝ έχεις ως στόχο και ο Δήμος Κέρκυρας προγραμματίζει δράσεις για:

•την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων και περιόδων που συνθέτουν την tαυτότητα της πόλης («η πόλη αφηγείται την ιστορία της»).

•την αξιοποίηση/ ανάδειξη «νέων» αστικών τοπόσημων μέσα στην Πόλη,

•τη (σταδιακή) ανάπτυξη ενός νέου τομέα: της δημιουργικής & πολιτιστικής οικονομίας, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

•την ανάπτυξη του αστικού / πολιτιστικού τουρισμού, με την αξιοποίηση κυρίως της ιδιαίτερης ταυτότητας, του μνημειακού πλούτου και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

•την ολοκληρωμένη διαχείριση (καταρχήν) της πόλης της Κέρκυρας, ως διεθνώς αναγνωρισμένου και με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα τουριστικού προορισμού.

•την ταυτόχρονη προσέλκυση και έξυπνη διαχείριση πολλαπλών ροών επισκεψιμότητας

•τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με έμφαση στο αστικό περιβάλλον, τη διαχείριση της κυκλοφορίας κλπ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/4/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png