ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Α. Θεοπεφτάτου: Ποτέ ξανά φασισμός!
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Α. Θεοπεφτάτου: Ποτέ ξανά φασισμός!

ΕκτύπωσηE-mail

Σήμερα, 52 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε την αποφράδα εκείνη μέρα της 21ης Απριλίου, που η Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα στο γύψο. Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος του Παπαδόπουλου και των όμοιών του με αποκορύφωμα την προδοσία της Κύπρου. Δεν ξεχνάμε όμως και τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους όσους και όσες αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια. Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες και οι δολοφονίες θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη συλλογική μνήμη του λαού μας.

Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά όμως και για ένα ακόμα λόγο. Γιατί οι δυνάμεις της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη ενδυναμώνουν τη δράση τους και διεκδικούν όλο και περισσότερο να διαδραματίσουν ισχυρότερο πολιτικό ρόλο, επανερχόμενες στο προσκήνιο. Στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο η κρίση βάθαινε και οι πολιτικές λιτότητας ενισχύονταν, τόσο οι ιδέες της άκρας δεξιάς έβρισκαν έδαφος.

Είναι ευθύνη όλων των Δημοκρατικών και Προοδευτικών δυνάμεων να εργαστούν από κοινού για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης, με στρατηγικούς στόχους την εδραίωση της δημοκρατίας, την κατοχύρωση της αξιοπρεπούς εργασίας, την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις που πλησιάζουν, χρειάζεται να διατρανώσουμε ένα μεγάλο πανευρωπαϊκό «όχι» ενάντια σε όλες αυτές τις δυνάμεις που επιδιώκουν να επαναφέρουν το μίσος ανάμεσα στους πολίτες, να διχάσουν την κοινωνία και να τη γυρίσουν στο παρελθόν. Δεν θα επιτρέψουμε την ιστορική λήθη, δεν ξεχνάμε, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Αθήνα, 21 Απριλίου 2019

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/4/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png