ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Κ.Ι.: Συμμετέχει σήμερα στην κινητοποίηση του ΕΚΚΙ
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Κ.Ι.: Συμμετέχει σήμερα στην κινητοποίηση του ΕΚΚΙ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Κ.Ι. καλεί τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν σήμερα στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΕΚΚΙ στις 11 π.μ. στο νοσοκομείο Αργοστολίου και κατόπιν στο Δημαρχείο,ανοίγοντας το δρόμο της πάλης στο ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο δουλείας,ζήτημα που συμβαδίζει με την τραγική κατάσταση στην οποία εχούν περιέλθει και οι δομές υγείας στην Κεφαλονιά.

Άλλος ένας νεκρός εργάτης,μετά το θάνατο συναδέλφου διανομέα στην Αθήνα.Θύμα αυτή τη φορά, εργάτης στο ΧΥΤΑ.Ο τραγικός αυτός απολογισμός μόνο τυχαίος δεν είναι.

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή καθώς και τα απορρίμματα είναι μία άριστη πηγή πλουτισμού και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.Αντί να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, τις μετετρέψαν σε

επιχειρήσεις με διάφορες μορφές “Δημοτικές”, διαδημοτικούς “συνδέσμους”, και Ανώνυμες Εταιρείες, μακριά από τον έλεγχο των δημοτικών συμβουλίων και του λαού.

Βασικός άξονας της «Στρατηγικής της ΕΕ » παραμένει η αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου με γνώμονα τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας .Όλοι οι άξονες για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής,υπηρετούν τους προαναφερόμενους στρατηγικούς στόχους .

Ο ρόλος της Κυβέρνησης για τη θωράκιση κερδοφορίας είναι καθοριστικός και στον τομέα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Εκφράζεται με την προώθηση αντιδραστικών μέτρων (Ασφαλιστικό, απελευθέρωση τομέων στρατηγικής σημασίας κλπ.),με τη διατήρηση μιας σειράς σκόπιμων ελλείψεων στο νομοθετικό πλαίσιο,με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ψευδεπίγραφων ελέγχων της εργοδοτικής ευθύνης από τους υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αυτό το στόχο υπηρετούν και οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που στο όνομα του ρεαλισμού «εκπαιδεύουν» τους εργαζόμενους στη μείωση των απαιτήσεων, στην ανοχή των μέτρων που υπονομεύουν την υγεία και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς.

Για την πρόληψη επαγγελματικών ατυχημάτων υπάρχουν σήμερα λύσεις, με βάση την τεχνική υποστήριξη και την πρόοδο της επιστήμης. Όμως προστασία της υγείας του εργάτη θεωρείται από την εργοδοσία η διατήρηση της ικανότητάς του για εργασία. Η ζωή και η υγεία των εργατών έχουν παραδοθεί βορά στο έλεος της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Δεν θα ρισκάρουμε τη ζωή μας για κανένα εργοδότη!

Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας, κάνουμε υπόθεση μας το πλαίσιο πάλης για:

1. Λήψη μέτρων για την ασφάλεια εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λήψη μέτρων.

2. Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια (π.χ. εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία, κλπ.).

3.Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και ειδικοτήτων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

4.Κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου, με αποκλειστική επιβάρυνση της εργοδοσιας.

5.Πλήρη διαλεύκανση του νέου αυτού εργοδοτικού εγκλήματος με ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την οικογένεια του αδικοχαμένου συνάδελφου.

6.Να μην ξαναλειτουργήσει ο ΧΥΤΑ μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στα μηχανήματα , να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Δ.Σ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/4/2019 #ODUSSEIA

leivada_banner copy.png