ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Α. Αργυρός:ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΝΩ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Α. Αργυρός:ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΝΩ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

«Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το δημιουργήσεις»

Μετωπική σύγκρουση με επίκεντρο το ζήτημα των υδρογονανθράκων, τα οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνολικά το Κυπριακό εκτυλίσσεται μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας. Παράλληλα Η Τουρκία με καθημερινές προκλήσεις και απειλές επεκτείνει τα ζητήματα που από καιρό έχει αναδείξει στο ΑΙΓΑΊΟ . Όλα δείχνουν την ολική αναθεώρηση της στρατηγικής της Αγκύρας στην Α.Μεσόγειο ενώ ο Ερντογάν ο οποίος μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε λόγο «για νέο πόλεμο χριστιανών και μουσουλμάνων» και « Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!». Παράλληλα οι «άνεμοι του πολέμου» εντείνουν την παρουσία τους στην ευπαθή περιοχή μας την Μεσόγειο που σχεδόν στο σύνολο της φλέγεται ενώ φαίνεται να προετοιμάζεται μάλλον η νύχτα των «μεγάλων μαχαιριών» λόγω των υδρογονανθράκων. Η Τουρκία, μέσα στα πλαίσια της νεοοθωμανικής

της πολιτικής, έχει εισέλθει οριστικά, σε φάση έντονης αποσταθεροποίησης και οι κίνδυνοι εξαγωγής της κρίσης είναι υπαρκτοί και υπολογίσιμοι για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο με στόχο τους υδρογονάνθρακες και την κυριαρχία στην περιοχή. Την ιδιά ώρα μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό μέτωπο έφερε η λεγομένη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ στα βόρεια σύνορα μας προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και με την Αλβανία και στην γραμμή Σερβίας-Κοσόβου-Αλβανίας. Αποδεικνύεται ότι συμμετοχή στο ΝΑΤΟ των χωρών δεν απαβλύνει τις σημαντικές και χρονίζουσες διαφορές, ενώ ο θρησκευτικός φανατισμός μόνον ερείπια υψώνει Τα Βαλκάνια, το επί αιώνες σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ευρωπαϊκής και ασιατικής ηπείρου, ονομάστηκαν «πυριτιδαποθήκη» της Ευρώπης

. Ο μακελάρης που έπνιξε στο αίμα τη Νέα Ζηλανδία δολοφονώντας 50 ανθρώπους σε δυο τεμένη στο Κραιστσερτς, δίνει ένα νέο στίγμα της απειλής από την ακροδεξιά. Είναι αληθινός ναζισμός,η γενοκτονία και οι απάνθρωπες σφαγές των Χριστιανών στη Συρία κι αυτό με την αιδήμονα σιωπή της διεθνούς κοινότητος και του απόντος διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.

Η περιοχή μας και ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται σε καθολικό αναβρασμό και πολλά στοιχεία θυμίζουν το 1914 και τα προεόρτια του Α ΠΠ. Η Ευρώπη αμήχανη περιμένει την νέα κρίση. Οι λαοί θ’ αντιδράσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές από τις οποίες πολλοί προμηνύουν έντονες μεταβολές στο πολιτικό χάρτη της Ευρώπης.

Ο θρησκευτικός κυρίως φανατισμός, που εκπροσωπούν τα θεοκρατικά μουσουλμανικά καθεστώτα, συνοδεύεται ήδη από απειλές αλλά και βαρβαρότητες που ανησυχούν όλο τον άλλο κόσμο, γιατί βέβαια οι φονταμενταλιστές είναι πάντοτε πρόθυμοι να κάνουν και κάνουν κακή χρήση της εξουσίας, που «διαχειρίζονται» εν ονόματι του λαού που σε κάποιες περιπτώσεις τους εψήφισε.

Δεν είναι πολύς καιρός που η ανθρωπότητα δοκίμασε την πικρή γεύση μιας άλλης ολοκληρωτικής ιδεολογίας, εκείνης του ναζισμού, πριν από 60 χρόνια και έφριξε από τα απάνθρωπα έργα που διέπραξε με τη βοήθεια της απροκάλυπτης βίας, των διώξεων και της βάναυσης καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Τα ζητήματα της δημοκρατίας και της οικονομίας στη Ευρώπη και στη Χώρα μας θα ενταθούν και μάλιστα εν όψει των Ευρωεκλογών και αρχίζει μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον, αλλά και την συμμετοχή των πολιτών σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην ΕΕ, ιδίως σχετικά με το Μουσουλμανικό στοιχείο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και την οικονομία.

Την ίδια ώρα το Ελληνικό «πείραμα» για την αποκατάσταση των συνεπειών της δημοσιονομικής κρίσης, είναι στην τελική κρίσιμη φάση του. Το 2019 πρέπει τελικά ν’ αποδειχθεί, χωρίς καμιά δυνατότητα λάθους ή αμφισβήτησης, αν οι θυσίες και αγώνες του Ελληνικού Λαού στην περίοδο της κρίσης και του Μνημονίου έπιασαν τόπο. Αυτό έχει τεράστια αξία αφού θυσιάστηκαν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με τον μόχθο των Ελλήνων.

Όμως Ο μεγάλος κίνδυνος πέραν από τα Εθνικά θέματα που θα ξανάρθουν στην επιφάνεια σ’ έντονη κινητικότητα( Σκοπιανό, Αιγαίο, Θράκη, Κυπριακό, μεταναστευτικό), δεν είναι τόσο η ύφεση .Ο ύψιστος κίνδυνος είναι το εσωτερικό διασπασμένο μέτωπο , ενώ η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και η στασιμότητα και η άνευρη ανάκαμψη, δεν μπορεί ν’ απορροφήσει την τεράστια ανεργία για πολλά χρόνια. Ο τόπος πάνω απ’ όλα χρειάζεται Παιδεία, σκληρή δουλειά ,οργάνωση και πολιτική σταθερότητα και ηρεμία . Υπάρχει παράλληλα η εύλογη έλλειψη αντοχών από την κοινωνία που την μαστίζει η κρίση, πράγμα που πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο απ’ όλες τις πλευρές, γεγονός όμως εξαιρετικά δύσκολο, εν όψει της έντασης της κρίσης και των επικείμενων έντονων εκλογικών αναμετρήσεων. Επικρατεί τεράστια ένταση και σύγκρουση των πολιτικών δυνάμεων για όλα κρίσιμα θέματα εν όψει των εκλογών ενώ η Ελλάδα δέχεται καθημερινά απειλές για την εθνική της ακεραιότητα και ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση η επίκαιρη αντιμετώπιση των εξωτερικών ζητημάτων και η λύση των εσωτερικών πολιτικών προβλημάτων δεν μπορεί να έλθει από την δικαιοσύνη, ούτε από την άνευρη Συνταγματική Αναθεώρηση, χρειάζεται εθνική ενότητα και την λύση θα την δώσει στην κάλπη ο κυρίαρχος Λαός

Υπάρχει ελπίς: Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ!!!

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το μέλλον, ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το δημιουργήσεις.

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,18/3/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png