ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Γαβριήλ Μανωλάτος: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γαβριήλ Μανωλάτος: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 1857 στη Νέα Υόρκη οργανώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια από Αμερικανίδες εργάτριες, καταγγέλλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα εργοστάσια που δούλευαν -εξαντλητικά ωράρια εργασίας, πολύ χαμηλοί μισθοί κλπ.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 50 χρόνια για να γιορταστεί για πρώτη φορά η ημέρα της γυναίκας, στις 28 Φεβρουαρίου 1909 έπειτα από πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας»

Δύο χρόνια αργότερα η γιορτή υιοθετήθηκε και από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ωστόσο, μόλις το 1977 ορίστηκε επίσημα, η 8η Μαρτίου, ως παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας και τη διεθνή ειρήνη από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Παρά την επίσημη καθιέρωση, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών μιας ημέρας για τα δικαιώματα της γυναίκας, εντούτοις οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες και άλλοι αγώνες για να αναγνωριστούν τόσο τα δικαιώματα όσο και η προσφορά των γυναικών στις κοινωνίες μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες και μη.

Υ.Γ.

Τα ανωτέρω αποτελούν ένα συνοπτικό χρονικό του πώς καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι αγώνες τους διεθνούς κινήματος για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της γυναίκας είναι πολύ πιο σημαντικοί από τα αναφερόμενα ανωτέρω.

Γαβριήλ Μανωλάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,8/3/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png