ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡ. ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡ. ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

"ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΡΙΛΚΕ"

Με την παρουσία διακεκριμένων λογοτεχνών, καλλιτεχνών και επιστημόνων πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών εκδήλωση με ομιλίες του Κώστα Ευαγγελάτου, εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης, μέλους της ΕΕΕΛ και της Σοφίας Μωραίτη, Δρ. Φιλοσοφίας, Γεν. γραμματέας της ΕΕΕΛ.

Θέμα των ομιλητών "Τα τριαντάφυλλα του Ρίλκε".

Η δρ, Σοφία Μωραίτη προσέγγισε ιστορικά, θεωρητικά και κριτικά την πολυσχιδή προσωπικότητα του μεγάλου ποιητή, συγγραφέα και διανοητή Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Με μεστή γλαφυρότητα και μεταφράσεις αποσπασμάτων έδωσε έμφαση στους λεπτούς και ευαίσθητους συμβολισμούς και ποιητικές ιδέες που προσδίδει στα τριαντάφυλλα, ο γερμανικής καταγωγής και παιδείας Ρίλκε στη γαλλική γλώσσα με τίτλο "les Roses" από το 1922 μέχρι το 1926, χρονιά του θανάτου του στην Ελβετία.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος αναφέρθηκε με παράλληλη προβολή των ζωγραφικών έργων του με τριαντάφυλλα που εμπνεύστηκε από τα ποιήματα του Ρίλκε. Επεσήμανε την πρώιμη βιωματική σχέση και μελέτη εκ του φυσικού του αισθητικού του αντικειμένου στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι και την πρόσφατη φιλοτέχνηση νέων τριαντάφυλλων. Ορισμένες από αυτές τις συνθέσεις κοσμούν το Ημερολόγιο τέχνης "Κώστας Ευαγγελάτος- Τα Τριαντάφυλλα του κήπου", 2019. Στα έργα αυτά με αφαιρετική και συμβολική γραφή, στο πνεύμα της ποιητικών ιδεών του μεγάλου ποιητή, εικονίζει τα τριαντάφυλλα με βάση τις μεταφράσεις στην αγγλική γλώσσα όλων των ποιημάτων του Ρίλκε από τη γαλλική στην αγγλική γλώσσα, που είχε κάνει ο καθηγητής λογοτεχνίας στο State Univ.of N.Y. Άλφρεντ Πούλιν, τζ.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΛ, συγγραφέας Διονύσης Μαγκλιβέρας επιλογικά επαίνεσε τους ομιλητές για τις ποιοτικές τους προσεγγίσεις και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και κέρασμα.

Στην Φωτογραφία: Ο πρόεδρος της ΕΕΕΛ κύριος Δ. Μαγκλιβέρας, η δρ. Σοφία Μωραΐτη, η εκδότης και συγγραφέας κ. Ελένη Κεκροπούλου (Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ - ΩΚΕΑΝΟΣ) και ο Κώστας Ευαγγελάτος.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,12/2/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png