ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Nέα από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Στην ανακατασκευή αίθουσας Λαογραφικού Μουσείου στους Αυλιώτες Κέρκυρας προχωράει η ΠΙΝ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , Θεόδωρο Γαλιατσάτο είχε το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας στις Αλυκές, το δ.σ της Εταιρείας Λαογραφίας Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Αυλιωτών Κέρκυρας.

Τα μέλη του προεδρείου ζήτησαν τη συνδρομή της ΠΙΝ, προκειμένου να διαμορφωθεί σε αίθουσα λαογραφικού μουσείου και αντικειμένων ιστορικής και λαογραφικής Αυλιωτών το πρώην κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών, κατασκευής 19ου αιώνα.

Όπως επισήμαναν, το υπάρχον κτίριο λειτούργησε από τις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι το 1972 σαν ελαιοτριβείο της εποχής, ενώ από το 1972 μέχρι σήμερα σαν αποθηκευτικός χώρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών. Ωστόσο το κτίριο, που αποτελείται από μια αίθουσα 130 τ.μ., έχει αρκετές επισκευαστικές ανάγκες, προκειμένου να καταστεί κατάλληλο για μουσειακή χρήση.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ήδη ενημερωμένος για το θέμα επισημαίνοντας ότι το προσεχές διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΙΝ θα προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου για την εκτίμηση του κόστους των εργασιών, ώστε στη συνέχεια να συναφθεί και η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.

Τέλος, το προεδρείο έθεσε υπ’ όψιν του Περιφερειάρχη την καταλογογράφηση της Βιβλιοθήκης των Αυλιωτών ζητώντας τη στήριξη της ΠΙΝ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων βιβλιογραφικών εγγραφών.

Τη χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί ο 1ος Πυροσβεστικός σταθμός Κέρκυρας αναλαμβάνει η ΠΙΝ

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας.

Αντικείμενο της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν το μακροχρόνιο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κερκύρας με την μη αποπεράτωση των εργασιών που προβλέπονται για την μεταστέγασή του στο κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, στο οποίο στεγάζονται ήδη οι Διοικητικές υπηρεσίες της Π.Υ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Χαλικιάς, η υλοποίηση του έργου καθυστερεί πέντε περίπου χρόνια και το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του. Επισημάνθηκαν επίσης οι δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο κτίριο της Ζαφειροπούλου, ενώ όπως εξήγησε για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη τόσο η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ.Παπακώστα όσο και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Β.Ματθαιόπουλος.

Ο κ.Γαλιατσάτος αφού επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόνισε ότι η ΠΙΝ θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί εκεί ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας.

Όπως διευκρίνισε, στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα κατατεθεί η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και του Πυροσβεστικού Σώματος για το εν λόγω έργο, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτησή του και να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,11/2/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png