ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα θέτει, πριν καν ψηφιστούν οι «Πρέσπες»,
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα θέτει, πριν καν ψηφιστούν οι «Πρέσπες»,

ΕκτύπωσηE-mail

O επικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου»

Μιλάει για «Μακεδόνες-Μακεδόνες όπως λέμε... Καρέτα-Καρέτα»

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο επικεφαλής του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο τόξο» μιλάει για «εθνική μακεδονική μειονότητα στη βόρεια Ελλάδα»!

Με ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Βοσκόπουλος, αναφέρει: «Εμείς τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κόμμα ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, είμαστε ανοιχτοί και με καλή διάθεση να βοηθήσουμε τη χώρα μας την Ελλάδα να κάνει την ιδεολογική της μεταρρύθμιση σχετικά με τη σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα» και συνεχίζει με ειρωνικό ύφος:

«Ακόμη και τους Βορειοελλαδίτες συμπολίτες που θέλουν να επιθυμούν να δηλώνουν Έλληνες-Μακεδόνες με ελληνική εθνική συνείδηση, είμαστε ικανοί και αυτούς να τους βοηθήσουμε να προβληματιστούν για το εθνικό τους (μας) αφήγημα-Ευαγγέλιο που χρόνια ακούνε...

Αυτοί Έλληνες-Μακεδόνες αν το επιθυμούν, (στο εξωτερικό είναι απλά Έλληνες), εμείς Μακεδόνες-Μακεδόνες ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα. Όλοι βέβαια Έλληνες πολίτες.

Όπως λέμε Καρέτα-Καρέτα».

Το Ουράνιο Τόξο (μακεδονικά: Виножито, Vinožito) είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσσων Σλαβομακεδόνων) της Μακεδονίας που αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Μακεδόνες.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/1/2019, #ODYSSEIA newpost

leivada_banner copy.png