ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Αδιανόητη Διαστρέβλωση της Αλήθειας Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αδιανόητη Διαστρέβλωση της Αλήθειας Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ

ΕκτύπωσηE-mail

-ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ-

Χωρίς πάθος, χωρίς μισαλλοδοξία, καθαρά και ξάστερα όμως, είμαι υπέρ της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Πριν τη Συμφωνία, τα Σκόπια αναγνωρίζονταν από περισσότερες από 140 χώρες ως ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ. Διεκδικούσαν την ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλέξανδρου και είχαν αλυτρωτικές βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος. Εκτιμώντας την πιο πάνω κατάσταση, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρα

επωφελής για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Η Συμφωνία καταργεί όλα τα ανωτέρω και βάζει τέλος στις ανιστόρητες σαχλαμάρες των φανατικών εθνικιστών των Σκοπίων και των «πρόθυμων» υποστηρικτών τους.

Τους «παραχωρούμε» έστω το όνομα Βόρεια Μακεδονία και καταργείται όμως το Μακεδονία που είχαν. Αναγνωρίζουν παράλληλα, οι Σκοπιανοί, ότι το Βόρεια Μακεδονία δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας και τον Ελληνικό πολιτισμό. Δέχονται επίσης, ότι η λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα» είναι ιδίωμα γλώσσας των νοτίων σλαβικών κρατών και δεν σχετίζεται με τη αρχαία μακεδονική η οποία ήταν η ελληνική.

Με τη Συμφωνία, υποχρεώθηκαν και κατάργησαν όλα τα μακεδονικά σύμβολα που χρησιμοποιούσαν. Τροποποίησαν επίσης το Σύνταγμά τους αφαιρώντας τα άρθρα εκείνα με τις αλυτρωτικές και αλλοτριωτικές αναφορές.

Στα πιο πάνω επιχειρήματα δεν αρθρώνεται κανένας λογικός αντίλογος εκ μέρους των περισσοτέρων πολιτικών οι οποίοι εναντιώνονται στη Συμφωνία. Ποντάρουν στον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων για να ψαρέψουν ψήφους και οπαδούς, ενώ αυτοί γελούν και σαρκάζουν με τα ίδια τους τα λεγόμενα που δεν τα πιστεύουν. Πρόκειται για αδίστακτους δημαγωγούς.

Ας μην εθελοτυφλούμε. Ας μη γινόμαστε «υπερπατριώτες» όπως μερικοί ταγοί της πολιτική. Οι σαχλαμάρες τους δεν πρέπει να μας επηρεάσουν. Τα φερέφωνά τους και οι κατά παραγγελία κονδυλοφόροι τους ας μη μας τυφλώσουν.

Γίνεται μια αδιανόητη και άθλια διαστρέβλωση της αλήθειας εις βάρος των πολιτών και μία άνευ προηγουμένου παραμορφωτική «ανάγνωση» των κειμένων. Εκτίθενται ασύστολα απέναντι στην ιστορία και την πραγματικότητα λέγοντας τόσο ακραία ψέματα.

Αναγνωρίζω την εντιμότητα και τα πατριωτικά αισθήματα των απλών Ελλήνων που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όμως πιστεύω ότι έχουν λάθος θέση και ότι από την προγενέστερη κατάσταση, αυτό που προκύπτει είναι πολύ καλύτερο. Θα μπορούσε μάλιστα με σωστούς χειρισμούς στο μέλλον, από τους πολιτικούς μας, να γίνει η Βόρια Μακεδονία μια χώρα δορυφόρος της Ελλάδος όπως περίπου είναι η Κύπρος. Μεγάλο το όφελος για τον Ελληνισμό σε αυτή την περίπτωση...

ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ

Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/1/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png