ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Φάκελοι με άγνωστη ουσία στο ΤΕΙ στο Αργοστόλι, στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας, Αθηνών
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φάκελοι με άγνωστη ουσία στο ΤΕΙ στο Αργοστόλι, στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας, Αθηνών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Από την Ινδία εστάλη ο φάκελος με την «ύποπτη» ουσία στη Μυτιλήνη

Μυτιλήνη: Κλείνει το πανεπιστήμιο λόγω φακέλου με άγνωστη ουσία, επτά άτομα σε καραντίνα

Μαζική αποστολή φακέλων που περιείχαν άγνωστη ουσία, πιθανότατα παρόμοια μ' αυτή στο Πανειστήμιο Μυτιλήνης, φαίνεται πως έχει γίνει και σε άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και άλλοι φάκελοι με άγνωστη ουσία βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης -σε Ηράκλειο και Χανιά, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, και στο ΤΕΙ Αργοστολίου. Ακόμη ένας φάλεκος, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες.

Όπως και ο φάκελος στη Μυτιλήνη, έτσι κι αυτοί εστάλησαν μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία.

Όλοι οι ύποπτοι φάκελοι, οι οποίοι μεταφέρονται τώρα στο γενικό χημείο του κράτους για να εξεταστούν, είχαν αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτες τους πρυτάνεις των ιδρυμάτων.

Στα Χανιά ο πρύτανης άνοιξε τον φάκελο και είδε ότι περιείχε χαρτιά γι΄ αυτό τον πέταξε, αλλά σήμερα, όταν ενημερώθηκε σχετικά με ό,τι έγινε στην Μυτιλήνη, ειδοποίησε τις αρχές. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρύτανης του ΕΜΠ παρέλαβε χτες τον φάκελο, τον άνοιξε και τον πέταξε στα σκουπίδια, καθώς όπως είπε δεν είχε σκόνη και περιείχε μόνο κάποια φυλλάδια. Αυτό διαπιστώθηκε και από το ειδικό κλιμάκιο που τον παρέλαβε σήμερα.

Πάντως, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο στον φάκελο της Μυτιλήνης, που έφτασε στην Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, δεν προκύπτει κάτι επικίνδυνο, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται. Το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη μεταξύ όλων των αρμοδίων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και άλλων φορέων για το θέμα και παράλληλα έχουν ενημερωθεί και τα πανεπιστημιακά ισδρύματα και τα καταστήματα ΕΛΤΑ, αν βρεθούν άλλοι τέτοιοι φάκελοι να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Σε καραντίνα οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ στην Κέρκυρα

Φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο ταχυδρομείο Κέρκυρας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας», που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον ύποπτο «φάκελο» μετέφερε ειδική ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, που είναι εφοδιασμένη με ειδικές στολές, σε ασφαλή χώρο.

Χανιά: Παρελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ο φάκελος

Ύποπτο φάκελο που εστάλη από την Ινδία παρέλαβε το απόγευμα της Τετάρτης μέσω των ΕΛΤΑ το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου Μιχάλη Λαγουδάκη, ο φάκελος περιείχε φυλλάδιο στην αραβική γλώσσα και παραδόθηκε από υπάλληλο του Ιδρύματος, ο οποίος νωρίτερα τον είχε παραλάβει με την αλληλογραφία των ΕΛΤΑ στη Γραμματεία της πρυτανείας.

Ο φάκελος που παρέλαβε το Πολυτεχνείο ήταν σκισμένος σε ορισμένα σημεία, έφερε πλέγμα ενίσχυσης και ήταν άσπρου και πράσινου χρώματος.

Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου αρχικά δεν αξιολόγησαν την αποστολή του φακέλου, ωστόσο σήμερα το πρωί όταν και έγινε γνωστή η αποστολή ύποπτου φακέλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές των Χανίων οι οποίες και παρέλαβαν το φάκελο.

Μιχάλης Τεζάρης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,10/1/2019, #ODYSSEIA newpost

leivada_banner copy.png