ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σήμερα πέφτουν τίτλοι τέλους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κηπούρια. Η πιο βάναυση προσβολή στην πολύχρονη ιστορική και θρησκευτική διαδρομή της περιοχής αλλά και η μεγαλύτερη ασέβεια στο μοναδικό φυσικό της κάλος, παίρνει σάρκα και οστά.

Ως παράταξη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ από το 2013 που μπήκε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράσαμε ρητά και κατηγορηματικά την άρνηση μας στην συγκεκριμένη εγκατάσταση και σταθήκαμε στο πλευρό των Καμιναράδων σε όλες τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια σαφή, ξεκάθαρη και απαρέγκλιτη θέση, διατυπώσαμε τόσο το 2015 όσο και το 2016 απαιτώντας να διερευνηθεί το νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής και σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κεφαλληνίας να ασκηθεί κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Μάλιστα, λειτουργώντας προφητικά τονίζαμε ότι μόνο μέσα από τις κοινωνικές διεκδικήσεις θα ήταν εφικτή μια λύση.

Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή βρισκόμενη σε πλήρη «αγρανάπαυση» και αδυνατώντας να κατανοήσει τη σημασία του ζητήματος αρκείτο σε ρόλο παθητικού δέκτη που απλά σερνόταν από την πίεση που της ασκούσαμε. Ουδέποτε πήρε την παραμικρή πρωτοβουλία, ουδέποτε ενεργοποίησε την Τριμελή Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ουδέποτε αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος.

Σήμερα που ολοκληρώνεται το ανοσιούργημα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια κάποιοι πρέπει - αν τολμούν να κάνουν την αυτοκριτική τους - να ζητήσουν συγγνώμη για την κοροϊδία και το άδειασμα που έχουν δεχτεί οι κάτοικοι της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια.

Να ζητήσουν συγνώμη όλοι αυτοί που διασκέδαζαν με την αγωνία που είχαν οι Καμιναράδες για τον τόπο τους και λοιδορούσαν τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο της περιοχής τους.

Διονύσης Αραβαντινός

Δημοτικός Σύμβουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,9/1/2019, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png