ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νεα από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η ΠΙΝ αναλαμβάνει τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων του δήμου Παξών

Τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο δήμο Παξών αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με το δήμαρχο Παξών Σπύρο Βλαχόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Βλαχόπουλο.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να ανατεθεί από το δήμο Παξών προς την ΠΙΝ η εκτέλεση τριών έργων, εκ των οποίων τα δυο αφορούν στη διαχείριση στερεών αποβλήτων (δημιουργία πράσινου σημείου και σταθμού μεταφόρτωσης) και το τρίτο σε έργο αγροτικής οδοποίϊας στους Αντίπαξους.

Ακολουθούν τα έργα:

-«Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στο δήμο Παξών», π/υ

1.637.331 ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης αποβλήτων, την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων και προμήθεια εξοπλισμού οργάνωσης της διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων

-«Δημιουργία πράσινου σημείου και γωνιών ανακύκλωσης στο δήμο Παξών» π/υ 373.414 ευρώ. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πράσινου σημείου, γωνιών ανακύκλωσης και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας.

-Κατασκευή έργου αγροτικής οδοποιϊας στους Αντίπαξους, π/υ 441.000 ευρώ.

Η ΠΙΝ θα αναλάβει τη δημοπράτηση και την εκτέλεση των παραπάνω έργων, η οποία θα γίνει μέσω προγραμματικών συμβάσεων με το δήμο Παξών.

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκου Μιχαλά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Κέρκυρας Ανδρέας Σκούπουρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον αστικό ιστό της πόλης ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Όπως ενημέρωσε τον κ.Γαλιατσάτο έχει συνταχθεί ήδη μελέτη για τη διαμόρφωση 23 χαρτών με διαδρομές φιλικές προς τα άτομα με αναπηρία για την πόλη της Κέρκυρας, ενώ οι χάρτες αυτοί θα είναι προσβάσιμοι και μέσω κινητών τηλεφώνων μέσω ειδικής εφαρμογής που θα σχεδιαστεί από το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τοποθέτησης ραμπών στα έργα που εκτελεί η ΠΙΝ, όπως στο παραλιακό μέτωπο της Γαρίτσας, αλλά και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σπανός αναφέρθηκε στις μεγάλες πρωτοβουλίες του Συλλόγου για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα  αλλά και στις γενικότερες δράσεις των τελευταίων 20 χρόνων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των ατόμων με αναπηρία.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επαίνεσαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την εγκατάσταση του πρωτοποριακού συστήματος SEATRAC στις παραλίες της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς με σκοπό τη δημιουργία δικτύου πλήρως προσβάσιμων παραλιών για άτομα με κινητικά προβλήματα σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Τέλος από πλευράς Συλλόγου έγινε αναφορά και για το ζήτημα των επιδοτήσεων στα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο κ.Μιχαλάς διευκρίνισε ότι οι επιδοτήσεις δίνονται στα κατά νόμο πιστοποιημένα Σωματεία και Ιδρύματα καλώντας τους εκπροσώπους του Συλλόγου να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθεί το επόμενο έτος στον κατάλογο των δικαιούχων και ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας.

«Όσοι φορείς έχουν ενεργητική παρουσία στην πράξη και παράγουν έργο, οφείλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Είναι σαν μια ηθική επιβράβευση», δήλωσε ο κ.Γαλιατσάτος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/11/2018, #ODYSSEIA 

leivada_banner copy.png