ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ Γεωλογική-γεωφυσική αποτύπωση της περιοχής του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου
Διαφήμιση
11/2018
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γεωλογική-γεωφυσική αποτύπωση της περιοχής του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ενημερώνουμε τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής αρμοδιότητάς μας, ότι από αρχές Νοεμβρίου διεξάγεται-υλοποιείται  το πρόγραμμα «χαρτογράφηση γεω-κινδύνων και περιβαλλοντική μελέτη αναφοράς σχετικά με την έρευνα υδρογονανθράκων».

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η γεωλογική-γεωφυσική αποτύπωση της περιοχής του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου (Εσωτερικό Ιόνιο), με σκοπό την εύρεση πιθανών γεω-κινδύνων σχετικά με την ερευνητική γεώτρηση που θα γίνει από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ) για την έρευνα υδρογονανθράκων καθώς και η μέτρηση διαφόρων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών προκειμένου να αξιολογηθεί η περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην περιοχή έρευνας περιλαμβάνονται και θαλάσσιες εκτάσεις ανατολικά και νότιο-ανατολικά της Κεφαλονιάς (ανατολικά της Σάμης, Πόρου και νοτιοανατολικά Σκάλας Κεφαλονιάς).

Η πιθανή διάρκεια έρευνας θα είναι 20-22 ημέρες (από 2 έως 24 Νοεμβρίου 2018 περίπου).

Παρακαλούμε οι αλιείς να ενημερώνονται καθημερινά από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές για την ακριβή θέση του ερευνητικού σκάφους, αποφεύγοντας την περιοχή εργασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η απρόσκοπτη πρόοδος των ερευνών, όσο και η ασφάλεια των αλιέων και του εξοπλισμού τους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/11/2018, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png