ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Nέα από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδοτεί μέσω του ΠΔΕ τρία σημαντικά έργα για την Κεφαλλονιά

Τρία σημαντικά έργα, συνολικού π/υ 1.446.181.08 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τα εξής έργα, για τα οποία δικαιούχος είναι ο δήμος Κεφαλονιάς.

- «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ», π/υ 900.000 ευρώ

- «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΡΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ», π/υ 408,181,08 ευρώ

- «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΔΟΣ ΛΑΥΡΑΝΓΚΑ», π/υ 138.000 ευρώ.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με μέλη του ΔΣ της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, συνάντησαν χθες το απόγευμα, στο

γραφείο του στην Κέρκυρα, μέλη του ΔΣ της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας .

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη συζήτηση, αφορούσαν τα προβλήματα του κλάδου της Οδοντιατρικής στους τέσσερις επτανησιακούς οδοντιατρικούς συλλόγους (Ζακύνθου, Κερκύρας Κεφαλληνίας, Λευκάδας), η «φυγή» των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, προβλήματα της πρωτοβάθμιας υγείας, ζητήματα που αφορούν τον τόπο, καθώς και η επικείμενη 19η Σύνοδος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας, που θα λάβει χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου και τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με την υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Την έναρξη εργασιών της 19ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το απόγευμα, ενώ το πρόγραμμα της τελετής θα πλαισιωθεί από μουσική παράσταση από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Φ.Ε. «Μάντζαρος» και την εναρκτήρια διάλεξη με θέμα: «Το ιατρικό λειτούργημά από την αρχαιότητα µμέχρι σήμερα - Η επιστημονική και ηθική του πορεία στα µμονοπάτια του χρόνου», από τον Ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ. Παύλο Γαρέφη.

Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννη Φοντάνα στα νησιά του Ιονίου, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Διαδοχικές συναντήσεις σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά πραγματοποίησε από τις 10-15 Σεπτεμβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας.

Στόχος των συναντήσεων ήταν η καλύτερη προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, αλλά και ο συντονισμός των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υποβολή προτάσεων, στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων συγχρηματοδοτούμενων έργων αυτή την περίοδο, κυρίως από φορείς – μέλη της Σύμπραξης.

Στη Ζάκυνθο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας από κοινού με τον περιφερειακό σύμβουλο, αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και πρόεδρο του «Δικτύου» Ζακύνθου, υπεύθυνου για την υλοποίηση του προγράμματος Leader στο νησί, Τζώρτζη Σιγούρο πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και αντιπρόεδρο του «Δικτύου» Ζακύνθου Νικόλαο Τσίπηρα, καθώς επίσης και με τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ζακύνθου Αντώνη Αντίοχο.

Στην Κεφαλονιά ο κ.Φοντάνας συνεργάστηκε με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων, καθηγητή του ΤΕΙ Παύλο Μπουχάγιαρ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και πρόεδρο του Δικτύου Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ΠΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης δήμων Κεφαλληνίας-Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, με τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλονιάς-Ιθάκης Αντώνη Καλαφάτη, ενώ συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.

Εξάλλου στο πλαίσιο των επαφών του ο κ.Φοντάνας επισκέφθηκε τον Φορέα Διαχείρισης του Αίνου, όπου έγινε εκτενής συζήτηση με τη συμμετοχή της προέδρου του Φορέα Γεωργίας Καμάρη, ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικών στελεχών του Φορέα, καθώς και τις εγκαταστάσεις της Πρακτικής Γεωργικής Σχολής Π.Βαλιάνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής συζήτησαν με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων ζητήματα που αφορούν τη Σχολή, την προοπτική συμμετοχής στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη, καθώς και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του έμπειρου προσωπικού, στα πλαίσια του σχεδιασμού της ΠΙΝ (τράπεζα σπόρων, κα.).

Κοινά συμπεράσματα από τις απόψεις και τις εκτιμήσεις όλων των συναντήσεων είναι:

-Η προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων της Περιφέρειας, στα πλαίσια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αναμένεται η προσχώρηση και άλλων φορέων στο επόμενο διάστημα.

-Τα πρώτα βήματα ήταν αργά και επιφυλακτικά. Το περιοριστικό νομοθετικό πλαίσιο και η καθυστέρηση έναρξης των χρηματοδοτικών εργαλείων (πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα κα.) έπαιξε σημαντικά αρνητικό ρόλο.

-Η επιτάχυνση των προσπαθειών από την πλευρά των φορέων είναι επιτακτική. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από κοινές προσπάθειες και συμπράξεις περισσότερων φορέων σε όσα σχεδιάζονται και στις προτάσεις που θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση. Η υπέρβαση της λογικής ο καθένας για τον εαυτό του είναι ακόμη δύσκολη αλλά απολύτως αναγκαία.

600.000 ευρώ από την ΠΙΝ για συντηρήσεις-αποκαταστάσεις τεχνικών έργων και καθαρισμούς ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων στην νότια Κέρκυρα

Τη σύμβαση κατασκευής για την εκτέλεση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ, ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017-2018/ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», π/υ 600.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η χρηματοδότηση γίνεται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. σε εκτέλεση της με αρ.πρ. 45251/18462/02-06-2017 απόφασης του Περιφερειάρχη της Π.Ι.Ν., περί έγκρισης διάθεσης πίστωσης, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του έργου με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ, ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΙΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018» με ΚΕ 2016ΕΠ52200001.

Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση, από την ανωτέρω διατιθέμενη πίστωση, διατίθεται πίστωση ποσού 600.000 ευρώ για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ, ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017-2018/ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ».

Η σύμβαση υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία «SUPERIOR PC IKE», μειοδότη του προαναφερθέντος έργου με προσφερθείσα μέση έκπτωση 63,46%, ήτοι 229.230,91 ευρώ με ΦΠΑ.

Η ολική προθεσμία περάτωσης του έργου έχει καθοριστεί σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18 και 19/9/2018, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png