ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά Ουγγαρίας
Διαφήμιση
4/2019
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά Ουγγαρίας

ΕκτύπωσηE-mail

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας για την επανειλημμένη παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων.

Με 448 ψήφους υπέρ, 197 κατά και 48 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε για πρώτη φορά στην ιστορία του την ενεργοποίηση της διαδικασίας του άρθρου 7 κατά κράτους μέλους.

Η ίδια διαδικασία έχει ενεργοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2017 κατά της Πολωνίας, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τι σημαίνει η ενεργοποίηση του Άρθρου 7

Το Άρθρο 7 αποκαλείται «πυρηνική επιλογή» καθώς επιβάλλει κυρώσεις σε μια χώρα- μέλος και την αναστολή του δικαιώματος ψήφου.

Για να ενεργοποιηθεί απαιτείται αρχικά πρόταση της Κομισιόν, πλειοψηφία 2/3 στο Ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια, εφόσον περάσει από τους ευρωβουλευτές, πλειοψηφία των 4/5 στο Συμβούλιο.

Ποιο είναι το πρόβλημα με την Ουγγαρία

Το κοινοβούλιο κλήθηκε να λόγω της ανησυχίας που υπάρχει σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των προσφύγων, τη διαφθορά, τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία έχει έλθει σε μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες λόγω της στάσης της στο μεταναστευτικό, ενώ έχει διακηρύξει το στόχο της για μία «χριστιανική συμμαχία» στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε ότι η χώρα του εκβιάζεται από τις «φιλομεταναστευτικές δυνάμεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια επιθετική ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου κατηγόρησε τους ευρωπαίους ότι πάνε κόντρα στη θέληση ενός λαού.

«Δεν θα δεχτώ να μας απειλούν οι φιλομεταναστευτικές δυνάμεις, να μας εκβιάζουν και να συκοφαντούν την Ουγγαρία με ψευδείς κατηγορίες», είπε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές.

Μάλιστα, για να στηρίξει τα λεγόμενά του, η κυβέρνησή του έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο ένα «ενημερωτικό δελτίο» άνω των 100 σελίδων με το οποίο απαντά στις επικρίσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/9/2018, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση