ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στη Ζάκυνθο υποστέλλονται όλες οι γαλάζιες σημαίες – Κινδυνεύει ο τουρισμός
Διαφήμιση
2/2019
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Ζάκυνθο υποστέλλονται όλες οι γαλάζιες σημαίες – Κινδυνεύει ο τουρισμός

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σοβαρό πλήγμα μέσα στην… καρδιά της τουριστικής περιόδου δέχτηκε η Ζάκυνθος αφού θα αποσυρθούν όλες οι «Γαλάζιες Σημαίες» από τις παραλίες του νησιού, μετά από καταγγελίες στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στο πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του Βιολογικού.

Άμεσα θα ακολουθήσουν αυστηροί έλεγχοι, προκειμένου να αποδειχθεί εάν ισχύουν ή όχι τα ισχυριζόμενα των καταγγελιών. Ανεξάρτητα από το αν το πρόβλημα υπάρχει ή όχι σε μερικές από τις 18 βραβευμένες παράλιες, το μέτρο της «υποστολής» θα εφαρμοστεί καθολικά και μάλιστα για δυο χρόνια εκτός αν υπάρξουν αποδείξεις ότι είναι καθαρές.

Σωρευτικά και επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

Η αξιολόγηση

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός εις γνώση του δήμου από τις 13 Ιουλίου, δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια. Πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο, αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, άλλες ήταν οι διαπιστώσεις της επιτροπή αξιολόγησης και άλλες οι διαβεβαιώσεις των τοπικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη σύγχυση.

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Επιτροπή Τουρισμού

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος και καθόσον δεν έχει διαχρονικά στηριχθεί από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του δήμου είναι έντονη.

Μάλιστα φέρονται διατεθειμένοι, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/7/2018, Tribune

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση