ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Ημερίδα με θέμα: Καταβολές του Ελληνισμού- Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο.
Διαφήμιση
12/2018
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα με θέμα: Καταβολές του Ελληνισμού- Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, έλαβε χώρα  στο Σπίτι της Κύπρου ημερίδα με θέμα «Καταβολές του Ελληνισμού - Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο».

Την ημερίδα οργάνωσαν οι Εκδόσεις Ενάλιος, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τo Διεθνές Κέντρο Κώστας Κυριαζής (ΔΚΚΚ), η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος (Κανάλι της Βουλής) κα Κέλλυ Κοντογεώργη

Οι ομιλητές, που συνέβαλαν στην εγχώρια ιστοριογραφία με νέες θέσεις που είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνάς τους στο πεδίο της ιστορίας, ήταν οι κ.κ.,

Μενέλαος Γκίβαλος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέμα ομιλίας: «Αρχαία Ελληνική Σκέψη  στην Φιλοσοφία του Διαφωτισμού»

Πάνος Τριγάζης, Πρόεδρος Συνδέσμου Μπάϊρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, θέμα ομιλίας: «Ο Φιλελληνισμός ως Διαχρονικό Φαινόμενο - – Ιδεολογικές και πολιτικές διαστάσεις»

Νίκος Κυριαζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς & Εμμανουήλ-Μάριος Οικονόμου, Δρ. Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θέμα ομιλίας: «Οι τελευταίοι βυζαντινοί αιώνες και η επίδρασή τους στην σύγχρονη Ελλάδα»

Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Μαγνησίας, θέμα ομιλίας: "Ο Ρήγας Βελεστινλής στη νεοελληνική συνείδηση".

Ζαφείρης Ρωσσίδης, Ιστορικός, θέμα ομιλίας: «Ενωτικοί κατά ανθενωτικών: Ένα σχίσμα με παρελθόν και με προβολή στο μέλλον»

Ελένη Κεκροπούλου, Εκδότρια-Συγγραφέας, θέμα ομιλίας: «Κύριλλος Λούκαρης, ο αιρετικός Πατριάρχης».

Ηλίας Φιλιππίδης, π. πανεπιστημιακός καθηγητής, Δρ. Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Βόννης, Νομικός, Θεμελιωτής της θεωρίας της Ελληνολογίας, θέμα ομιλίας: "Ελλανισμός και Ελλαδισμός - Η διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού ως αλληλουχία φάσεων αυτονομίας και κελυφώσεως"

Την ημερίδα παρακολούθησαν μέσω live streaming από το Βookiα 964 άτομα.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.facebook.com/bookia.gr/videos/1820895441306589/

Μαρία Κουκουβίνου

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Εκδόσεις Ενάλιος || Εκδόσεις Ωκεανός

Πραξιτέλους 40-44, Αθήνα, 10561 || 7ος όροφος

Τηλ. 2103803925 (Εσωτερικό 310)

www.enalios.gr || www.oceanosbooks.gr

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/6/2018

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png