ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ενημέρωση για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων από τις «Κτιριακές Υποδομές»
Διαφήμιση
8/2018
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ενημέρωση για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων από τις «Κτιριακές Υποδομές»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Συγχαρητήρια στη Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΤΕΕ για τις δύο χθεσινές ανοικτές εκδηλώσεις στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις επισκευές των σεισμόπληκτων σχολείων και οι παρεμβάσεις σ’ αυτά, ώστε να καταστούν κατάλληλα προς χρήση.  Η ενημέρωση έγινε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», κ. Βασίλη Καραγιάννη και υπηρεσιακά στελέχη, όπου αναφέρθηκαν αναλυτικά οι παρεμβάσεις και η αποκατάσταση όχι μόνο από τις βλάβες των σεισμών, αλλά και η συνολική  ανακαίνιση των σχολείων,  για τα οποία έχει εκχωρηθεί η αρμοδιότητα από το Δήμο Κεφαλονιάς στις «Κτ.Υπ.»

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Αργοστόλι και στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του Α.Τ.Ε.Ι. Ι.Ν., όπου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα κτίρια που αναφέρονται το 2ο και το 3ο γυμνάσιο Αργοστολίου, το 4ο Δημοτικό Αργοστολίου καθώς και το νηπιαγωγείο  Λακήθρας. Η κάθε σχολική μονάδα παρουσιάζει τις δικές της ιδιαιτερότητες ως προς τον τρόπο που πρέπει να την προσεγγίσει ο μελετητής, και ο κ. Καραγιάννης είχε την ευκαιρία να δώσει αναλυτικές πληροφορίες για τις τεχνικές που θα ακολουθηθούν αλλά ακόμη και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Στη δεύτερη συνάντηση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Τ.Η.Μ.Ο. στο Ληξούρι, έγιναν οι ανάλογες αναφορές για το Γυμνάσιο – Λύκειο και το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, για τα οποία δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες ως προς την στατική τους κατάσταση, τις δυνατότητες επισκευής και τις προδιαγραφές με τις οποίες θα παραδοθούν. Για τις παραπάνω σχολικές μονάδες στο Ληξούρι και στο Αργοστόλι  θα ξεκινήσει η δημοπράτησή τους εντός του μήνα Ιούνη και θα περατωθούν στο διάστημα που έχει υπολογιστεί ξεχωριστά για την κάθε μία.

Την επισκευή του Γυμνάσιου Αγ. Θέκλης και την ανακατασκευή του ΕΠΑΛ Ληξουρίου θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω της δωρεάς Περιφέρειας Αττικής των 5 εκατ. € .

Πριν την έναρξη και των δύο συναντήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτ.Υπ. Βασίλης Καραγιάννης συνοδευόμενος από τη Βουλευτή του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Αντιδήμαρχο Παλικής και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του Δήμου, Γιώργο Κατσιβέλη, και τον πρόεδρο της Ν.Ε. του Τ.Ε.Ε., Αλέξανδρο Παντελειό, επισκέφτηκε επί τόπου τα σχολεία και έκανε ο ίδιος αυτοψίες σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και από πολίτες. Τέλος, έγινε αντιληπτό απ’ όλους ότι ο κύριος όλων των σχολικών μονάδων είναι ο Δήμος και είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Κτ.Υπ..

Αργοστόλι, 13/05/2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,13/5/2018, #ODYSSEIA

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png