ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Γιάννης Βαρούχας: «Εθελοντικός καθαρισμός του Θαλασσόμυ
Διαφήμιση
7/2018
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γιάννης Βαρούχας: «Εθελοντικός καθαρισμός του Θαλασσόμυ

ΕκτύπωσηE-mail

Σε μία εθελοντική δράση ουσίας και υψηλού συμβολισμού προχώρησε το Κίνημα Ενσυνείδητης Κατανάλωσης τη 2η μέρα της νέας χρονιάς. Μερικά από τα μέλη του μαζί με τις οικογένειές τους, επισκέφθηκαν τον ερειπωμένο Θαλασσόμυλο, που όμως έσφυζε από σκουπίδια, και αφού απόλαυσαν τα προνόμια της πλούσιας φύσης που τον περιβάλλει, προχώρησαν σε καθαρισμό των τάφρων και ορισμένων σημείων του περιβάλλοντα χώρου. Ωστόσο, σίγουρα υπάρχει ακόμη αντικείμενο για περαιτέρω επισκέψεις...

Μαζί είχαμε και τα παιδιά μας προκειμένου να γίνονται μάρτυρες αυτής της πρακτικής και να μαθαίνουν μέσω του πιο δραστικού μαθήματος, αυτού της μίμησης, ότι η φύση που μας περιβάλλει δεν είναι απλώς ένα μέρος που μπορούμε να επισκεφθούμε και να χρησιμοποιήσουμε, αλλά είναι το ίδιο μας το σπίτι και θα πρέπει να το προσέχουμε, να το διατηρούμε και να το διαφυλάσσουμε όπως ακριβώς κάνουμε με τις οικίες μας.

Αυτή δράση η οποία θα έχει συνέχειες και σε άλλα μέρη του νησιού, έρχεται ως προάγγελος μιας ανοικτής συνάντησης διαλόγου που θα πραγματοποιήσει το Κίνημα Ενσυνείδητης Κατανάλωσης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς και την Plastic Free Greece, όπου θα προβληθεί το διεθνές αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ «A plastic ocean» με ελληνικούς υπότιτλους, το οποίο πραγματεύεται την πλαστική ρύπανση των θαλασσών μας. Η εν λόγω προβολή θα πλαισιώνεται με πλούσιο πρόγραμμα που θα γίνει δημοσίως γνωστό λίγες μέρες πριν την εκδήλωση.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παναγή Δελακά, προϊστάμενο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, για τη βοήθεια ως προς την απομάκρυνση των σκουπιδιών που συλλέξαμε καθώς δε χωρούσαν στα αυτοκίνητά μας.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες με την πρότερη και τη νέα κατάσταση στο Θαλασσόμυλο.

Για το Κιν.Εν.Κατ.,

Γιάννης Βαρούχας

https://www.facebook.com/groups/519226528099673/

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10/1/2018

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png