ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Ο υπαίθριος εσπερινός των Εισοδίων στα ερείπια του παλιού μοναστηριού της Κυρίας των Αγγέλων
Διαφήμιση
9/2018
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπαίθριος εσπερινός των Εισοδίων στα ερείπια του παλιού μοναστηριού της Κυρίας των Αγγέλων

ΕκτύπωσηE-mail

Υπέροχη  ήταν η πρωτοβουλία των υπευθύνων του (ΚΔΑΠ-ΙΡΙΣ) της περιοχής του Κεχριώνα Παλικής να συμμετάσχουν με τα παιδιά του Πολιτιστικού Εργαστηρίου στον εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα ερείπια του μοναστηριού της Κυρίας των Αγγέλων.

Παλιό το μοναστήρι της Κυρίας των Αγγέλων, βρισκόταν πάνω σε πλαγιά βουνού, εκεί κοντά που υπήρχε το προσεισμικό χωριό του Αγίου Δημητρίου Παλικής. Σεισμοί και άνομες πράξεις ανθρώπων στο διάβα του χρόνου, κατέστρεψαν ολοσχερώς τη φημισμένη Ιερά Μονή. (Βλ. Ηλίας Τσιτσέλης –Σύμμικτα τ. 1ος )

Η Μονή ήταν μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς στα Περατάτα και με πρωτοβουλία του Δημήτρη Γρηγορόπουλου από το χωριό του Αγίου Δημητρίου Παλικής, έφτιαξε ένα μικρό εικονοστάσι για να μαρτυρείται ο χώρος της Μονής και να λειτουργείται κάθε των Εισοδίων της Θεοτόκου,όπου παλιά εόρταζε αυτό το σπουδαίο μοναστήρι.

Εδώ και τρία χρόνια κάθε της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Κώστας Στάβερης, με τη μέριμνα του Δημήτρη Γρηγορόπουλου οργανώνουν τον εσπερινό, φέρνοντας την εφέστια εικόνα της Παναγίας από το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείου της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, που εδρεύει στα Περατάτα, τοποθετώντας την στο εικονοστάσι όπου και πραγματοποιείται με κατάνυξη και συγκίνηση η εσπερινή ψαλτική.

Φέτος ήρθε αρκετός κόσμος, γυναίκες και άνδρες, τα παιδιά από το Πολιτιστικό Εργαστήρι ΚΔΑΠ-ΙΡΙΣ, δυο μοναχές από το μοναστήρι του Άγιου Ανδρέα Περατάτων, οι ιερείς: Γεράσιμος Σφαέλος και Νικόλαος Σωτήρας, η οικογένεια του Δημήτρη Γρηγορόπουλου και ο θείος της οικογένειας, Σταύρος Γρηγορόπουλος 103 χρόνων, έδωσαν το παρόν του ευλαβικά.

Πριν τελειώσει ο εσπερινός ο Κώστας Στάβερης είπε δυο λόγια για την ιστορία της μονής και μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε κέρασμα γλυκών και σπερνών, αλλά μοιράστηκαν και μπουρμπουρέλια φτιαγμένα από την Μαρία Μουρελάτου – Μοσχοπούλου, καλομαγερεμένα και τακτοποιημένα όλα τα εδέσματα και τα πολυσπόρια, τα οποία τα χαρήκαμε όσοι βρεθήκαμε σε κείνο το ιερό ύψωμα του ερειπωμένου μοναστηριού.

Και του χρόνου να είμαστε καλά!

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/11/2017

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png