ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑ O “Συνεταιρισμός ΡΟΜΠΟΛΑ” ενημερώνει τους παραγωγούς για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης
Διαφήμιση
9/2018
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

O “Συνεταιρισμός ΡΟΜΠΟΛΑ” ενημερώνει τους παραγωγούς για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Ο Συνεταιρισμός ΡΟΜΠΟΛΑ, ο κορυφαίος συνεταιρισμός στο Νομό μας στα πλαίσια της πολιτικής του για τη παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους παραγωγούς της Κεφαλονιάς , λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Αργοστόλι γραφείο επιδοτήσεων.

Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Σιτεμπόρων 3 (στο Πλάτανο) και  είναι άριστα στελεχωμένη με ανθρώπους που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να παρέχουν υποστήριξη στους παραγωγούς.

Οι εργαζόμενοι του γραφείου επιδοτήσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς Δαναλάτος Γεράσιμος, Ψωμουλιά Ευαγγελία και Καπατσόρης Άγγελος, είναι στη διάθεση του κάθε παραγωγού προκειμένου να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων έως τη πλήρη κατάρτιση του φακέλου και την υλοποίηση του προγράμματος.

Σήμερα το γραφείο επιδοτήσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας, ενημερώνει τους παραγωγούς για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν άμεσα το γραφείο γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για την κατάθεση των αιτήσεων.

Οι νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης είναι οι ακόλουθες:

Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών, που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Αναμένεται νέα πρόσκληση του Υπομέτρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέχρι τέλος του Νοεμβρίου. Απευθύνεται σε νέους 18-41 ετών, που τη προηγούμενη πενταετία δεν έχουν ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο Υπομέτρο η υποβολή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην νέα πρόσκληση,  να υποβάλουν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης μέχρι της 26/11/2017.

Το Υπομέτρο είναι γνωστό πολλά χρόνια, αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του στο ΠΑΑ 2014-2020 αποτελεί την πιο ελκυστική μορφή του μέχρι σήμερα. Η δεκαετή δέσμευση έγινε δέσμευση τριών έως πέντε χρόνων και η οικονομική ενίσχυση για Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι 19.500 για τη φυτική και 22.000 ευρώ για τη ζωική παραγωγή.

Ευαγγελία Ψωμουλιά

Υπομέτρο 4.1 «Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ή κοινά όπως ονομάζεται «Σχέδια Βελτίωσης», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, αποτελεί έναν αξιόλογο τρόπο ενίσχυσης των επαγγελματιών γεωργών. Επιλέξιμες επενδύσεις στα Σχέδια Βελτίωσης είναι:

Ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου.

Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και περίφραξη φυτειών.

Αγορά καινούργιου ανθοκομικού αυτοκινήτου.

Αγορά καινούργιου μελισσοκομικού αυτοκινήτου.

Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου.

Γενικές Δαπάνες.

Το ύψος της ενίσχυσης μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης για τον Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης ανέρχεται έως το 60% του ύψους των επιλέξιμων δαπανών.

Για τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων,  τις δεσμεύσεις  και υποχρεώσεις των δικαιούχων, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, τα κριτήρια αξιολόγησης  και επιλογής αιτήσεων ένταξης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κι οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τα προαναφερόμενα Υπομέτρα, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν ερχόμενοι στο γραφείο του

Συνεταιρισμού Ρομπόλας, Σιτεμπόρων 3 – Αργοστόλι

ή επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά  2671086481, καθημερινά από 8.00-16.00. 

Φωτογραφία: Οι εργαζόμενοι του γραφείου επιδοτήσεων με τον πρόεδρο και τον διευθυντή του Συνεταιρισμού

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/11/2017, Κefaloniapress  

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png