ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τον Υπουργό Εσωτερικών επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Υπουργό Εσωτερικών επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Στην ατζέντα της συνάντησης τα απορρίμματα Ζακύνθου & ζητήματα λειτουργίας της ΠΙΝ

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκαν, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιοτεχνίας Διονύσιος Τσούκας.

Την συζήτηση απασχόλησε καταρχήν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο. Από πλευράς ΠΙΝ επισημάνθηκε η σοβαρότητα του ζητήματος καθώς και οι δυσκολίες που υπάρχουν και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης των προσπαθειών για ταχεία και αποτελεσματική λύση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπουργείο, ΠΙΝ και Δήμο Ζακυνθίων. Στόχος της συνεργασίας όλων για εξεύρεση λύσης είναι η αλλαγή της εικόνας του νησιού, η προστασία της  οικονομικής δραστηριότητας ενόψει της τουριστικής περιόδου και η επαναφορά της καθημερινότητας των κατοίκων σε ομαλούς ρυθμούς.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το ΥΠΕΣ συνεργάζεται τόσο με τον Δήμο Ζακύνθου, όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επιτηρεί τη διαδικασία, στηρίζοντας τις προσπάθειες για την εξεύρεση αποτελεσματικής λύσης.

Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια, σχετικά με δυσλειτουργίες που εμφανίζονται ανάμεσα στην Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο και δρομολογήθηκαν αποφάσεις εκ μέρους του Υπουργείου για την επίλυση αυτών.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις αναγκαίες αλλαγές στο υπάρχον νομικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης (“Καλλικράτης”) και για το πώς η λειτουργία των ΟΤΑ θα γίνει πιο ουσιαστική και αποφασιστική.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/2/2017

leivada_banner copy.png