ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προχωρούν τα έργα στα Παλαιά Δικαστήρια Κέρκυρας
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προχωρούν τα έργα στα Παλαιά Δικαστήρια Κέρκυρας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Θ. Γαλιατσάτος: Ετεροβαρής η συμφωνία παραχώρησης, επιδιώκουμε επαναδιαπραγμάτευση

Ομαλά και με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες που εκτελούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων Κέρκυρας, όπου προγραμματίζεται να στεγαστούν οι υπηρεσίες της έδρας της ΠΙΝ (κτίριο Αλυκών Ποταμού).

Στο κτίριο εκτελούνται:

1. Εργασίες  για τη “Λειτουργική αναβάθμιση πρώην Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας για την στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” που περιλαμβάνουν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης των εσωτερικών χώρων και διευθέτησης στο υπόγειο, ισόγειο, όροφο και δώμα.

2. Εργασίες για την “Ενεργειακή αναβάθμιση” του κτιρίου , που περιλαμβάνουν τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης – ψύξης και κλιματισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης, φωτιστικά σώματα εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εγκατάσταση αυτοματισμού ελέγχου των συστημάτων φωτισμού και θέρμανσης του κτιρίου και σύστημα παρακολούθησης των κύριων καταναλώσεων.

Σύμφωνα με τους αναδόχους των έργων, χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών θα είναι το καλοκαίρι του 2017, οπότε και θα παραδοθεί προς χρήση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι τα Παλαιά Δικαστήρια παραχωρήθηκαν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για 20 χρόνια, τα 10 εκ των οποίων αμισθί και τα υπόλοιπα 10 έναντι αντιτίμου, με την υποχρέωση δαπάνης χρημάτων για την επισκευή του κτιρίου, ενώ ως μελέτη του έργου η παρούσα Περιφερειακή αρχή παρέλαβε μόνο τέσσερεις κατόψεις του κτιρίου.

“Η συμφωνία αυτή, έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, ότι είναι ετεροβαρής. Θα ήταν ευχής έργον να είχε επιτευχθεί μια συμφωνία που θα εξοικονομούσε τα χρήματα των ενοικίων που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς της ΠΙΝ, αλλά η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή επέλεξε να κάνει μια συμφωνία επιβαρυντική για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με λίγα χρόνια παραχώρησης των Παλαιών Δικαστηρίων και υποχρέωση καταβολής ενοικίων αλλά και επισκευαστικών δαπανών” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι θα επιχειρηθεί επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,  28.12.2016

leivada_banner copy.png