ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θ. Γαλιατσάτος: Να ακυρωθεί η συζήτηση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης για τον Ερημίτη Κέρκυρας
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θ. Γαλιατσάτος: Να ακυρωθεί η συζήτηση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης για τον Ερημίτη Κέρκυρας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Νίκο Ματζάκο, έστειλε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ζητώντας να ακυρωθεί η συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας για την πολεοδομική μελέτη του Ερημίτη Κέρκυρας.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

1. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας

κ. Νίκο Ματζάκο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠΟΙΚ προγραμματίζει την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, να θέσει στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας (ΚΣΔΑΔΠ), το θέμα της έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης για τον «Ερημίτη» ΔΕ Κασσιώπης Κέρκυρας.

Όπως γνωρίζετε, σύσσωμος ο λαός και η Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας έχουν καταδείξει ως απαράδεκτη και άμεσα επιζήμια για το φυσικό περιβάλλον του νησιού την τσιμεντοποίηση του οικοσυστήματος του «Ερημίτη», αντίδραση που έχει εκφραστεί επανειλημμένα με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.

Η επιχειρηματολογία μας ενάντια στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση έχει πολλάκις αναπτυχθεί στις αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ, που έχουμε καταθέσει ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με ενεργούς φορείς της Κέρκυρας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της ΠΙΝ, τόσο για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ όσο και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης, ήταν απολύτως αρνητικές.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενική Γραμματέα,

Σας ζητάμε  να λάβετε υπόψη σας τις αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην τσιμεντοποίηση του φυσικού μας πλούτου καθώς και τις σοβαρές και μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές συνέπειες από την τυχόν ολοκλήρωση της εν λόγω «επένδυσης» και να ακυρώσετε τη συζήτηση του θέματος που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη.

Ζητούμε την επανεξέταση της στάσης της κυβέρνησης στο θέμα της εκποίησης του Ερημίτη, σύμφωνα και με τις δικές σας δεσμεύσεις για προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας έκκληση έστω και την ύστατη ώρα να σταματήσετε μια διαδικασία που μόνο ζημία και κανένα κέρδος δεν θα φέρει στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας και την οικονομία της χώρας.

Πιστεύοντας ότι έχουμε την ίδια αντίληψη ότι το κέρδος δεν βρίσκεται στην τσιμεντοποίηση, στην καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τις άκριτες ιδιωτικοποιήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12.3.2016

leivada_banner copy.png