ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διπλωματικά μέσα στο προσφυγικό για την αποτροπή μονομερών ενεργειών
Διαφήμιση
1/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διπλωματικά μέσα στο προσφυγικό για την αποτροπή μονομερών ενεργειών

ΕκτύπωσηE-mail

Τα διπλωματικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει μονομερείς ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν κατατεθεί πολλές ιδέες όμως η κυβέρνηση που συνεργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις, κάτι που ενδεχομένως να επιδιώξει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να εξασφαλίσει και την συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται ακόμη και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της Χάγης ή ακόμη και στα Ηνωμένα Έθνη κάτι που μπορεί να σταθεί νομικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης εν όψει του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αύριο το μεσημέρι και εξ αυτού του λόγου θα ενημερώσει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να μπορέσει να εξασφαλίσει μία μίνιμουμ συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να χαραχθεί μία εθνική γραμμή και φυσικά να εκδοθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας ένα κοινό ανακοινωθέν που θα φέρει τις υπογραφές και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προτείνει στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν στο πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση-χωρίς αυτό να αποκλείει προσθήκη και δικών τους προτάσεων- και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την παροχή οικονομικής και υλικοτεχνικής βοήθειας προς την χώρα.

Την εφαρμογή της άμεσης υποχρέωσης των κρατών μελών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, αλλά και την ενεργοποίηση του μηχανισμού μετεγκατάστασης και στην Τουρκία.

Επίσης, θα προτείνει να ζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής η άμεση έναρξη των περιπολιών του ΝΑΤΟ στα τουρκικά παράλια και επιπλέον να υπάρξει ρητή δέσμευση της Συνόδου πως σε περίπτωση που εκδηλωθούν μονομερείς ενέργειες η Ελλάδα θα διατηρήσει σε ισχύ επιφυλάξεις για την επιβολή βέτο. Κάτι τέτοιο συνδέεται σύμφωνα με την κυβέρνηση με το θέμα των ανοιχτών συνόρων.

Πηγή: CNN Boύλα Κεχαγιά

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.3.2016

leivada_banner copy.png