ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Αθήνα ανακαλεί την πρέσβη στη Βιέννη για διαβουλεύσεις
Διαφήμιση
1/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αθήνα ανακαλεί την πρέσβη στη Βιέννη για διαβουλεύσεις

ΕκτύπωσηE-mail

Στην Αθήνα καλείται η πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη, κ. Αλειφέρη, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, «για διαβουλεύσεις, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών της Ελλάδας και της Αυστρίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «είναι σαφές ότι, τα μεγάλα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με σκέψεις, νοοτροπίες και εξωθεσμικές πρωτοβουλίες που έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα ούτε οι αποφάσεις των Αρχηγών κρατών μπορούν να υποκαθίστανται από οδηγίες Αστυνομικών διευθυντών. Το τελευταίο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει δε την ανάγκη προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διάφορους ανιστόρητους.

Οι μονομερείς πρωτοβουλίες για την επίλυση του προσφυγικού και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου από κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρακτικές που μπορούν υποσκάψουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης δεν μπορούν να βαρύνουν μία μόνο χώρα. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Η Ελλάδα εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε τηλεφωνική συνομιλία στο μεταξύ με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, όπως αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών της Ρώμης

«Η Ιταλία- τόνισε ο Τζεντιλόνι- θεωρεί επικίνδυνες μονομερείς πρωτοβουλίες σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό. Η Ιταλία δεν συμμερίζεται τις θέσεις που στοχεύουν στο να αποδώσουν σε μια μόνον χώρα, όπως στην Ελλάδα, την ευθύνη αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρει το ανακοινωθέν του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τονίζεται ότι ο Πάολο Τζεντιλόνι, στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Νίκο Κοτζιά, τόνισε πως «χρειάζεται η συμβολή όλων, αλλά οι αποτελεσματικές λύσεις δεν μπορούν παρά να υιοθετηθούν στα πλαίσια μιας αλληλέγγυας ευρωπαϊκής προσπάθειας, με ευρεία συναίνεση».

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.2.2016, Tribune 

leivada_banner copy.png