ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη
Διαφήμιση
10/2019
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Προς: Αξιότιμους Κ.Κ.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτή Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Γαλιατσάτο Θεόδωρο, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Στανίτσα Διονύσιο, Δήμαρχο Ιθάκης.

Παρίση Αλέξανδρο, Δήμαρχο Κεφαλληνίας.

Αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα η φθίνουσα, και όπως όλα καταδεικνύουν σύμφωνα με τις τρέχουσες συγκυρίες, αναπότρεπτα καταστροφική πορεία των τοπικών κοινωνιών μας από τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό μαρασμό που βιώνουμε. Η απονηολόγηση του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, επιφέρει τον στραγγαλισμό των τοπικών κοινωνιών μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι γνωστά με κυρίαρχο αυτό της Υγείας.

της Υγείας.

Καθίσταται πλέον σαφές πως η ανηθικότητα των οικονομικών συμφερόντων στο βωμό του κέρδους  θυσιάζουν με ευκολία τις ζωές των σκληρά φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι ακόμη, ως άλλοι Θεσπιείς, επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

Είναι, επιπλέον, σίγουρο πως η έλλειψη ικανών συγκοινωνιών αποτελεί στην κυριολεξία θέμα επιβίωσης για τα νησιά μας. Η Ιθάκη και η Κεφαλονιά δεν θα επιτρέψει να γίνονται οι πολίτες τους όμηροι κανενός. Επειδή τα συμφέροντα των «λίγων», οδήγησαν πάντα τους πολλούς να πληρώνουν το μάρμαρο δεν σημαίνει πως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει επ’άπειρον.

Για τούτο δεν συζητούμε με βάση ασαφείς εξαγγελίες «τροποποιήσεις δρομολογίων», οι οποίες αδιευκρίνιστα και αόριστα μπορούν να μεταβάλλονται κατά το δοκούν για ένα μήνα, για δύο μήνες, για ένα χρόνο. Αλλά, απαιτούμε άμεση και ξεκάθαρη λύση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις οποίες θα προκύπτουν νομικές ευθύνες, πριν αναλάβουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όμως, για να απαγκιστρωθούμε οριστικά από τα ισχυρά συμφέροντα οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις οικονομικές προϋποθέσεις, συνθήκες, στα νησιά μας οι οποίες θα «υποχρεώσουν» τα συμφέροντα να εναρμονιστούν με τις ανάγκες του τόπου. Αυτό απαιτεί την εκπόνηση προγραμμάτων και ανάλογων ενεργειών σε βάθος χρόνου πράγμα για το οποίο είστε συνυπεύθυνοι.

Με τιμή και εμπιστοσύνη

Ο.Μ. Ιθάκης και Ο.Μ. Σάμης

Για την κοινοποίηση                Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2016

leivada_banner copy.png