ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Ένας χρόνος Αριστερά
Διαφήμιση
10/2019
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Ένας χρόνος Αριστερά

PDFΕκτύπωσηE-mail

-Έκλεισε ένας χρόνος από την μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25 Γενάρη 2015 που έφερε την Αριστερά για πρώτη φορά στην διακυβέρνηση της Ελλάδας, και για πρώτη φορά στην μεταπολεμική Ιστορία χώρας, της άλλοτε λεγόμενης Δυτικής Ευρώπης.

-Οι πολίτες ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κύρια δύναμη πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής με την προσδοκία να βάλει τέλος σε ένα σύστημα εξουσίας που είχε προσλάβει καθεστωτικά χαρακτηριστικά, να ανακόψει την ελεύθερη “πτώση”  της χώρας και να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής τους, μέσα σε περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

-Μεγάλες προσδοκίες για άμεση, σχεδόν ακαριαία, μεταφορά στην μεταμνημονιακή εποχή και είσοδο σε μια περίοδο ευημερίας για όλους, προφανώς διαψεύστηκαν. Ωστόσο οι προσεγγίσεις και στοχεύσεις  μένουν ανοικτές και οι θεμελιώδεις αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύονται και δικαιώνονται. Ακρογωνιαία είναι η σταθερή θέση από το 2010, ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί το Ελληνικό πρόγραμμα ήταν και είναι η δραστική απομείωση του χρέους, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, εντός και εκτός Ελλάδας, έστω και αν η Ν.Δ. τηρεί ακόμη σιωπή.

-Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως “ντόμινο” στην υπόλοιπη Ευρώπη, κυρίως στις χώρες του Νότου που ασφυκτιούσαν μέσα στο αυστηρό πλαίσιο λιτότητας και πειθαρχίας που επιβάλει ο Βορράς με αιχμή την Γερμανία. Ο “γυάλινος πύργος” της λιτότητας που περιβάλει την Ευρώπη, ουσιαστικά ράγισε με την διαπραγμάτευση της Ελλάδας  με τους δανειστές, που ναι μεν είχαμε ένα άλλο Μνημόνιο, αλλά αναδείξαμε σε διεθνές ζήτημα, χτίσαμε μια μεγάλη συμμαχία αμφισβήτησης, και πυροδοτήσαμε πολιτικές εξελίξεις σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ισπανία, ενώ Γαλλία και  Ιταλία  εγκατέλειψαν την γερμανική καθοδήγηση.

-Στο εσωτερικό το χρεωκοπημένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής απέτυχε, και την άνοιξη του 2015 με την επιδίωξη ατυχήματος στην διαπραγμάτευση, και στο δημοψήφισμα με το μέτωπο του «Ναι», αλλά και το φθινόπωρο με την προσδοκία «να μην φτάσει στις γιορτές η κυβέρνηση», με αφορμή τα προαπαιτούμενα. Τα σχέδια τους για αριστερή παρένθεση θα τεθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ο αγώνας για την κοινωνική αλλαγή της Πατρίδας μας, για την Κυβέρνηση της Αριστεράς συνεχίζεται.

Αργοστόλι Γενάρης 2016

Για την Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Βασιλάτος Γεράσιμος συντονιστής

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.1.2016

leivada_banner copy.png