ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ H Σουηδία απελαύνει 80.000 μετανάστες, η Δανία αφαιρεί τα τιμαλφή τους & το Βέλγιο: Πνίξτε τους
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Σουηδία απελαύνει 80.000 μετανάστες, η Δανία αφαιρεί τα τιμαλφή τους & το Βέλγιο: Πνίξτε τους

ΕκτύπωσηE-mail

ΑΠΕΛΑΣΗ 80,000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΟΥΗΔΙΑ μετά την σφαγή 24χρονης Χριστιανής εθελόντριας

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η σφαγή της 24χρονης Alexandra Mezher, εργαζόμενης σε κέντρο στήριξης ανηλίκων προσφύγων, χριστιανής από το Λίβανο. Η μάρτυρας σφαγιάστηκε από ανήλικους ισλαμοφασίστες ακριβώς επειδή ήταν Χριστιανή του Λιβάνου, που μαζί με τους Σιίτες της χώρας αποτελούν τον μεγαλύτερο πολέμιο των ισλαμοφασιστών.

Οι αρχές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός αλλά ειναι αδύνατον και αποδεικνύει ότι ο ισλαμοφασίστας εκπαιδεύεται από παιδί για το δολοφονικό του έργο.

Πέρασε ο νόμος στη Δανία για την κατάσχεση τιμαλφών και χρημάτων των προσφύγων

Οι αρχές θα μπορούν να κρατούν αντικείμενα αξίας μέχρι και 1.340 ευρώ και να δεσμεύουν ακόμη και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως βέρες κτλ - Όλα τα άλλα αντικείμενα που έχουν μαζί τους θα κατάσχονται

Εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τη Βουλή της Δανίας ο αμφιλεγόμενος νόμος για την κατάσχεση των χρημάτων και όσων πολύτιμων έχουν στην κατοχή τους οι μετανάστες που ζητούν άσυλο στη σκανδιναβική χώρα.

Η ανακοίνωση της πρότασης προκάλεσε έντονες κριτικές, ωστόσο, τελικά κατάφερε να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας οι αρχές της οποίας ισχυρίζονται πως για να ζητήσουν τις αντίστοιχες παροχές με τους ανέργους της Δανίας, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην χώρα θα πρέπει τουλάχιστον να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία!

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, ο νέος νόμος προβλέπει πως οι πρόσφυγες που θα φτάνουν στην χώρα θα μπορούν να κρατούν αντικείμενα αξίας μέχρι και 1.340 ευρώ, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να μην χάσουν αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως βέρες κτλ. Όλα τα άλλα αντικείμενα που θα έχουν μαζί τους θα κατάσχονται.

Χθες έγινε γνωστό ότι το μέτρο που αναμένεται να εφαρμοστεί στη Δανία, προτίθεται να ακολουθήσει η Νορβηγία, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί «φόρος πολυτελείας» στους πρόσφυγες, ήτοι να κατάσχονται μέρος των χρημάτων και τα πολύτιμα αντικείμενα που μεταφέρουν.

Όπως προτάθηκε, οι πρόσφυγες θα μπορούν να κρατούν ένα ποσό που θα φτάνει περίπου τα 1.100 ευρώ και τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα παραδίδουν, όπως και τα πολύτιμα αντικείμενά τους.

Πρόκειται για το μέτρο που εφάρμοσε τον προηγούμενο μήνα η Δανία, το οποίο έχει συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα διεθνή ΜΜΕ, ακόμη και από το εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης.

Βέλγος Υπουργος «Δεν μας νοιάζει πνίξτε τους»

«Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα. Οι Βέλγοι μας είπαν να πάμε ενάντια στον νόμο. Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε» …«Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε»

Σε ερώτηση που του έγινε για τα στρατόπεδα μεταναστών που ζητείται να φτιαχτούν στην Ελλάδα τόνισε:

«Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώπων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 ανθρώπους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα.»

Πηγή: BBC

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28.1.2016 MNM  

leivada_banner copy.png