ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ.
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ.

ΕκτύπωσηE-mail

Στην κινηματογραφική ταινία "Ιμπραήμ" ο ήρωας τον οποίο υποδύεται ο Ομάρ Σαρίφ, είναι ένας γερο-μπακάλης στο Παρίσι, που περιμαζεύει ένα εγκαταλειμμένο ορφανό Εβραιόπουλο.

Στο ταξίδι που κάνουν οι δυο τους στην πατρίδα του, το αεροπλάνο περνάει πάνω από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και πάνω απ΄ την Ελλάδα.

Ο Ιμπραήμ ,πάνω από κάθε χώρα που περνάνε, λέει στο Εβραιόπουλο : "Εδώ κάνουν τυριά", "Εδώ κάνουν ρολόγια"... Όταν περνάνε πάνω απ΄ την "Ελλάδα, ο Ιμπραήμ λέει: "Εδώ οι άνθρωποι συζητούν"!

Ο σκηνοθέτης, εννοείται, πως δεν έχει σκοπό να ενημερώσει τον μικρούλη φίλο του για τα προϊόντα που παράγει η κάθε χώρα. Βάζει στην ταινία του το αεροπορικό ταξίδι για να βρει ευκαιρία να πει αυτό το σημαντικό για το δυτικό κόσμο, που έχασε την επαφή του με τον άνθρωπο, ότι στην Ελλάδα ακόμα οι άνθρωποι μιλούν , έχουν ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ τους και πιστεύουν ότι η αγάπη είναι εφικτή!

Ο Ιωάννης Ρωμανίδης έλεγε χαρακτηριστικά: " Η Ευρώπη έχει τεχνικό πολιτισμό κι η Ελλάδα ακολουθεί. Η Ελλάδα έχει πνευματικό πολιτισμό, εννοώντας την Ορθοδοξία κι η Ευρώπη ακολουθεί.

Μόσχος Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7,11,13, Β. Λορεντζάτος

leivada_banner copy.png