ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
5/2019
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΑΙΔΕΙΑ

Το 3% των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο είναι Έλληνες –Ανάμεσά τους ο Ρόκος Αλιπράντης

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 19 Ιούλιος 2015 17:59

Ο Κεφαλλονίτης Ρόκος – Χαράλαμπος Αλιπράντης είναι στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο. Ιδιαίτερο μυαλό έζησε και δίδασκε στο Perdue University. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά το ειδικό βάρος των επιστημόνων της, διεθνώς, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθός της. Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%. Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε, το Σάββατο, στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στην Αθήνα, ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, ειδικός σε θέματα στατιστικής.

Δίνοντας την πρώτη ετήσια διάλεξη στη μνήμη του καθηγητή του Δημήτρη Τριχόπουλου, με θέμα "Η φυγή των Ελλήνων επιστημόνων - μια μετα-ανάλυση", ο Ιωαννίδης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τους συνολικά 672 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα της βάσης Google Scholar.

Περισσότερα...

 

Μαθητές του Λυκείου Κεραμειών συμμετέχουν σε λογοτεχνικές ανθολογίες

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2015 20:55

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις «Πνοές Λόγου και τέχνης» δύο λογοτεχνικές ανθολογίες στις οποίες συμμετέχουν με έργα τους μαθητές του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών.

Στη συλλογή "30 ποιητές - Ποιητική Ανθολογία VI" συμμετέχουν οι μαθητές μας Δήμα Άννα, Ζίου Θεοδώρα, Θεοδωρόπουλος Διονύσης, Ματαράγκας Μάριος, Παλημέρη Γαβριέλλα, Τζανάτου Αναστασία, Τζανάτου Φωτεινή, Τριανταφυλλίδη Ειρήνη και Χριστοφοράτος Γεράσιμος.

Στη συλλογή "4η Ανθολογία Διηγημάτων - 9 συγγραφείς διηγούνται", συμμετέχουν οι μαθητές μας Ζίου Θεοδώρα, Τζανάτου Αναστασία και Χριστοφοράτος Γεράσιμος.

Οι μαθητές μας με ποιήματα και πεζά έχουν συμμετάσχει με διακρίσεις σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17,7,2015

 

Πού θα κινηθούν οι βάσεις στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015 19:44

Μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, καταποντισμός σε κάποιες σχολές της περιφέρειας όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις, αλλά και μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η εικόνα των βάσεων εισαγωγής καθώς απομένουν δύο ημέρες για τη λήξη της προθεσμίας της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους κι ενώ οι οικονομικές εξελίξεις και η νέα, πιο αυστηρή ρύθμιση για τις μετεγγραφές οδηγούν πολλούς από αυτούς σε αναθεωρήσεις των επιλογών των επιλογών τους και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Περισσότερα...

 
 

Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015 11:33

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά μυθιστορήματα που αναφέρονται στην επιλογή ταυτότητας του ανθρώπου μέσα σε ένα θρησκευτικό, αλλά και κοινωνικό σύστημα, είναι Η Δύναμις και η Δόξα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Γκράχαμ Γκρήν (1904-1991). Κεντρικός του ήρωας ένας ιερέας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Μεξικό, με χρόνο δράσης το 1934. Έχει προηγηθεί ένας επίσημος διωγμός από ένα επαναστατικό καθεστώς εμφορούμενο από μαρξιστικές ιδέες, ένας εμφύλιος πόλεμος και μία κοινωνία στην οποία κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά του φόβου, της μισαλλοδοξίας, της βίας. Μια κοινωνία στην οποία το κακό βαφτίζεται καλό επίσημα. Χαρακτηριστικά του διωγμού είναι ο αποσχηματισμός των ιερέων μέσω της επιβολής του υποχρεωτικού γάμου, η εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες όσων αρνούνται να καταθέσουν το σχήμα τους και να παντρευτούν, αλλά και μία επιφανειακή ελευθερία για τους ταγούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τους επισκόπους, οι οποίοι παραμένουν σχετικά ήσυχοι.

Περισσότερα...

 

Ο. Ελύτης, [Ήρθαν ντυμένοι φίλοι] (από το “Άξιον εστί”)

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 16:29

“Ήρθαν/ ντυμένοι «φίλοι»

Αμέτρητες φορές οι εχθροί μου

το παμπάλαιο χώμα πατώντας.

Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.

Έφεραν/ το Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη

Βίβλους γραμμάτων και αριθμών

την πάσα Υποταγή και δύναμη

το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 220 από 225

leivada_banner copy.png