ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γ. Μανωλάτος - ΜέΡΑ25: ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 10:56

Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν στα έγκατα της γης

Με αφορμή τη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε χθες, 29 Ιουλίου, στη Σάμη η «ΑΝΟΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ» το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει και ενθαρρύνει, υποστηρίζει και ενισχύει την πρωτοβουλία αυτή και την εκδήλωση τη σχετική για τη μη εξόρυξη υδρογονανθράκων από τη γη μας.

Το Μέτωπο ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ) που αν κάποιος το έλεγε Μέτωπο ελληνικής Ρεαλιστικής Αριστεράς, θα του ταίριαζε απόλυτα, χαιρετίζει παρόμοιες εκδηλώσεις και τις επιβραβεύει.

Περισσότερα...

 

Γ. Γαλανός: Το τελευταίο «ξάπλωμα» τση Ληξουριώτικης μαύρης σταφίδας

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 28 Ιούλιος 2019 11:52

Η Παλική, η δυτική χερσόνησος της Κεφαλονιά μας, από τους περασμένους αιώνες υπήρξε σπουδαίο κέντρο σταφιδικής παραγωγής. Στην εποχή μας, στις μέρες μας θα έλεγα καλύτερα, ελάττωσε κατά πολύ η παραγωγή αυτού του προϊόντος για πολλούς και διάφορους λόγους. Ωστόσο, για να γράψει κανείς την ιστορία της μαύρης σταφίδας στην Κεφαλονιά, ιδίως στην Παλική, που ήταν το κύριο προϊόν της περιοχής, θέλει πολλές σελίδες.

Στην παραγωγή της μαύρη σταφίδα στηρίζονταν οι Παλικησιάνοι για να πληρώσουν τα χρέη της αγροτικής τους πορείας πάνω στη δύσκολη καλλιέργεια των αμπελιών της σταφίδας. Ολοχρονικά ήταν σε ετοιμότητα οι παραγωγοί της σταφίδας για τις δύσκολες και κοπιαστικές της εργασίες που θέλουν τα αμπέλια της, για να σου δώσουν την καλή παραγωγή: Ξελάκκωμα, χαράκωμα, κουλούμωμα, κλάδεμα, σκάλισμα, κορφολόγημα, διβόλισμα,,

Περισσότερα...

 

Γ. Γαλανός: Μια στάση μνήμης για τον μπαρμπα Σπύρο Βουτσινά. Ο τελευταίος μπουτιέρος

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 28 Ιούλιος 2019 11:51

Κατά πως ανέβαινε, τη δεκαετία του 2010 τη ανηφοριά στα Ραζάτα, κάπου δεξιά του δρόμου, μια πινακίδα ενημέρωνε τον κάθε περαστικό, πως στην περιοχή υπήρχε ένας βαρελάς, ο μπαρμπα –Σπύρος Αντωνίου Βουτσινάς από τα Φάρσα.

Το επάγγελμα του βαρελά ή βαρελοποιού ή βαγενά το είχε λόγω της οικογενειακής επιχείρησης που είχαν οι πρόγονοί του, ο παππούς του Βαγγέλης και ο πατέρας του Αντώνης. Είχαν βαρελοποιείο στο Αργοστόλι, στη Σιτεμπόρων, το οποίο διατηρήθηκε περίπου έως το 1960. ‘Έφτιαχναν όλα τα είδη των βαρελιών, κρασοβάρελα, σταφιδοβάρελα, σκίτσες, ορνέλες, τυροβάρελα, βουτσέλες, κάδους καρδάρες και άλλα

Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Π. Αργυρός: 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2019 11:21

Και εγένετο δημοκρατία

24 Ιουλίου 1974.Mετά από 11 χρόνια αυτοεξορίας στο Παρίσι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει στην Ελλάδα και γίνεται δεκτός σε πανηγυρικό κλίμα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, το 1974. Μόλις λίγες ώρες μετά, το ίδιο βράδυ, μπαίνει και επισήμως ταφόπλακα στο επτάχρονο δικτατορικό καθεστώς, το οποίο κατέρρευσε υπό το βάρος της κυπριακής τραγωδίας, με τον Καραμανλή να ορκίζεται πρωθυπουργός, σημαίνοντας την αρχή της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας και την έναρξη της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστόν η χώρα μας η Ελλάδα μας και ο Ελληνικός λαός από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι την μεταπολίτευση (1900-1974) πέρασε δύσκολες περιόδους με πολέμους, επαναστάσεις, κινήματα, εθνικούς διχασμούς, δικτατορίες και εμφυλίους σπαραγμούς. Εάν εξαιρέσει κανείς ορισμένες μικρές αναλαμπές, ο Ελληνικός λαός τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε με πολέμους και εθνικές συμφορές.

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Για να δούμε άσπρη μέρα…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 13:50

Έχουμε, λοιπόν, νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ελπίδα και ευχή μου είναι να αποκτήσουμε και μια νέα Ελλάδα. Οι σκέψεις αυτές δεν έχουν απολύτως καμιά πολιτική χροιά. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, την ίδια ελπίδα και την ίδια ευχή εκφράζω. Και πάντα μένω με την ελπίδα, που ως γνωστόν πεθαίνει τελευταία. Όσο για τις ευχές μου, ακόμα περιμένω να «πιάσουν».

Καλές οι ελπίδες και οι ευχές αλλά για να έχουμε μια νέα Ελλάδα χρειάζονται κυρίως μυαλό και πολιτική βούληση. Η μέχρι σήμερα ιστορία έχει αποδείξει ότι και το ένα και το άλλο είναι είδη δυσεύρετα στη χώρα μας.

Πιστεύω ότι για να πάμε μπροστά απαιτούνται τρία πράγματα τα οποία συνοψίζω ως εξής:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 355

leivada_banner copy.png