ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
5/2019
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Δρ. Σπύρος Θεοτοκάτος: Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 13:30

Οι τρεις προηγούμενες επαναστάσεις στον αγροτικό τομέα ήταν η εισαγωγή της εκμηχάνισης, η χρήση ορυκτών λιπασμάτων και η εκβιομηχάνιση των παραγωγικών διαδικασιών. Η τέταρτη αγροτική επανάσταση έρχεται τώρα με τη Γεωργία Ακριβείας και τη διαχείριση δεδομένων.

Γεωργία Ακριβείας είναι να κάνεις τη σωστή ενέργεια τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο του χωραφιού με τη σωστή ποσότητα. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η χρήση της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας στη γεωργία.

Η εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας έχει να κάνει με τα γεωργικά μηχανήματα και ρομποτική. Έτσι έχουμε τρακτέρ που δεν χρειάζονται οδηγό, αλλά καθοδηγούνται από GPS και μπορούν να δουλεύουν μέρα-νύχτα πάνω σε πολύ συγκεκριμένη διαδρομή. Έχουμε σπαρτικές που σπέρνουν με διαφορετικό αριθμό σπόρων ανάλογα με τις ανάγκες του χωραφιού. Έχουμε ψεκαστικά που με υπέρυθρες και αισθητήρες βρίσκουν που είναι τα

Περισσότερα...

 

Oικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τσίπρας-Μητσοτάκης στο preview μίας προεκλογικής μάχης

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 13:16

Η άτυπη πρόβα τζενεράλε μίας προεκλογικής μάχης και οι «χρησμοί» που συχνότατα παρερμηνεύονται...

Με την προεκλογική κούρσα επί θύραις, οι δύο «μονομάχοι» προσήλθαν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε μία άτυπη πρόβα τζενεράλε για την επιχειρηματολογία, το σχέδιο που θα προτείνουν στους πολίτες-ψηφοφόρους και το ύφος που θα τους δώσει προβάδισμα σε επίπεδο εντυπώσεων.

Σε άλλες εποχές, θα ήλπιζαν σε έναν ευνοϊκό χρησμό για μελλοντική νίκη - αν και η μακραίωνη Ιστορία του μαντείου των Δελφών είναι γεμάτη από παραδείγματα υποψηφίων ηρώων, αλαζονικών ηγεμόνων και φιλόδοξων κατακτητών, οι οποίοι συχνότατα «έπεσαν στα

Περισσότερα...

 

Α. Αργυρός: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:18

Ο πυρήνας της άσκησης κάθε εξουσίας και πολύ περισσότερο αυτής της πολιτικής που συμπλέκεται άμεσα με την καθημερινότητα κάθε πολίτη, είναι ασφαλώς η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας. Κάθε φωνή στο δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα της Κοινωνίας, της Πόλης, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία για την προώθηση λύσεων των προβλημάτων και για την άσκηση χρηστής διοίκησης, ανεξάρτητα από το βαθμό σύμπτωσης στις επί μέρους αναφορές που μπορεί να επιχειρεί κάποιος. Σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές και το σκηνικό στήνεται στους γνωστούς γνώριμους ρυθμούς. Με τις στροφές ν’ ανεβαίνουν συνεχώς. Η απαξίωση του δημόσιου διαλόγου φαίνεται ν’ αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα βραχνά στην προσπάθεια άγρας ψήφων, που είναι και το ποθούμενο.

Περισσότερα...

 
 

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης συγχαίρει τον κύριο Δανιήλ Φωκά

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:13

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης συγχαίρει τον Κεφαλλονίτη και δυνητικό μας συνεργάτη κύριο Δανιήλ Φωκά για την ξεχωριστή τιμή, καθώς ονομάσθηκε Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Αξίας.

Η τελετή ονομασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου από τον Γάλλο Πρέσβη, Christophe Chantepy, εκ μέρους του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε αναγνώριση της πολυετούς του συνεισφοράς σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας, ως Προέδρου Αποφοίτων Γαλλικών Πανεπιστημίων και Σχολών, καθώς και για την επικοινωνιακή υποστήριξη που παρείχε στο ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας «MAZINNOV».

Περισσότερα...

 

Γ. Μεσσάρης: Η Ολυμπιακή του παραλογισμού

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:10

Επιεικώς απαράδεκτα είναι τα όσα συμβαίνουν με την Ολυμπιακή σε ότι αφορά τα δρομολόγια που συνδέουν την Κεφαλλονιά με την Αθήνα αλλά και την τιμολογιακή της πολιτική.

Στη διάρκεια του χειμώνα η Ολυμπιακή έχει ένα πρωινό δρομολόγιο για Αθήνα και τρία απογευματινά/βραδινά με την τιμή του πρωινού να είναι σχεδόν διπλάσια των άλλων!

Να τονίσω ότι τα πρωινά βολεύουν το κοινό γιατί δεν χάνει μια μέρα. Φθάνει στην Αθήνα το πρωί κάνει τις όποιες δουλειές του και μπορεί να επιστρέψει μέσα σε 24 ώρες. Επίσης για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό τα πρωινά δρομολόγια εξυπηρετούν καλύτερα αφού μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους την ίδια μέρα.

Η Ολυμπιακή, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την Κεφαλλονιά! Οι αποδείξεις πολλές

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 12 από 345

leivada_banner copy.png