ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Ταξίδι στον όμορφο ελληνικό βορρά - 4

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 27 Μάιος 2019 13:08

Όταν φθάσαμε στα Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας, τα γνωστά και ως Λουτρά Πόζαρ, ο ήλιος είχε δύσει. Ήμασταν κουρασμένοι αλλά απτόητοι να συνεχίσουμε την… «περιπέτεια». Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα στο ξενοδοχείο μας, ζητήσαμε από το γραφείο υποδοχής οδηγίες για να επισκεφθούμε τα λουτρά.

Όπως αποδείχτηκε ο έκτασης 72 στρεμμάτων χώρος των λουτρών ήταν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Μόλις δύο λεπτά με το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή είχαμε έρθει για να απολαύσουμε τα ζεστά (37 βαθμοί) λουτρά και για κανένα λόγο δεν θα χάναμε, λόγω κούρασης, την ευκαιρία και ας ήταν ήδη 9 το βράδυ.

Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 24 Μάιος 2019 17:54

«ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ», φράση που αρχικά χρησιμοποιούσαν ως ευχή οι αγωνιστές κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας (για εύστοχη βολή στον πόλεμο) και που μετά το 1864 χρησιμοποιήθηκε ως ευχή για εύστοχη πολιτική επιλογή στην κάλπη των εκλογών. Ο λόγος ήταν πως από εκείνη τη χρονιά και για τον επόμενο μισό αιώνα οι κάλπες στα δημοψηφίσματα ήταν κουτιά χωρισμένα στα δύο που βάφονταν με άσπρο και μαύρο αντίστοιχα για το "ναι" και το "όχι" και στα οποία οι ψηφοφόροι έριχναν σφαιρίδια. Έτσι και τώρα «ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ» εννοούμε και μόνον την εύστοχη επιλογή της ψήφου μας, την υπέρτατη δημοκρατική λειτουργία κάθε πολίτη και την καταδίκη της αποχής απ’ αυτή. Αυτοί που απέχουν στην πραγματικότητα επικυρώνουν αυτό ακριβώς που ήθελαν να απορρίψουν .

Ήρθαν οι ευρωεκλογές και δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το ποιους καλούμαστε να ψηφίσουμε. Σε κάθε περίπτωση ομως έμειναν ακόμα πολίτες να ασχολούνται στα σοβαρά και θα αποφασίσουν με νηφαλιότητα για το συμφέρον του Τόπου μας μέσα στην δημοκρατική Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Περισσότερα...

 

Α. Μεσολωράς: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 23 Μάιος 2019 22:15

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά, παρά μόνο θέτοντας εξαρχής το βασικό ερώτημα: ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;! Και αυτό διότι τον τελευταίο χρόνο, μας καλούν να εγκλωβιστούμε και να βάλουμε πλάτη είτε με την αδράνεια μας σε επίπεδο κινήματος είτε με την ψήφο μας στις εκλογές στο όνομα της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης που για να έρθει ισοπεδώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια μια σειρά εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα που στην κυριολεξία είχαν κατακτηθεί με αίμα τον προηγούμενο αιώνα.

Ποιον αφορά λοιπόν η ανάπτυξη που λένε; Κανέναν άλλο παρά μόνο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών, όλων αυτών δηλαδή που, μέσα από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε, και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας αλλά και τοπικής διοίκησης,

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Ταξίδι στον όμορφο ελληνικό βορρά - 3

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 14:57

Περισσότερα...

 

Γιώργος Σκλαβούνος: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ….Ο Άγγλος πρίγκιπας Αλφρέδος…Βασιλιάς της Ελλάδος

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 19 Μάιος 2019 07:25

Η Αγγλική προπαγάνδα με σκοπό να ματαιώσει την συνεργασία του Οθωνα με τον Γαριβάλδη και τους Σέρβους. Να αποπροσανατολίσει τους Επτανήσιους Ριζοσπάστες που προσέβλεπαν στη συνεργασία με το Γαριβάλδη και ενδυνάμωναν τις σχέσεις τους με τα Ιταλικά και Σλαβικά πατριωτικά- επαναστατικά κομιτάτα, για γενικότερη εξέγερση στη Βαλκανική. Δημιούργησαν και τροφοδότησαν ένα μεγάλο μύθο.

Με σκοπό να παροτρύνει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξωση του Οθωνα,η Αγγλία , καλλιέργησε τον μύθο ότι ηταν ετοιμη να μας δωσει τον δευτερότοκο γιό της Βασίλισσας της για βασιλιά…!

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 10 από 355

leivada_banner copy.png