ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντώνης Π. Αργυρός: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΕκτύπωσηE-mail

Οι Έλληνες με τα τόσα χρόνια σκλαβιάς έβλεπαν την Ανάσταση του Χριστού ως το μήνυμα για την δική τους Ανάσταση και αποτίναξη του τούρκικου ζυγού. Ήλθε η ευλογημένη μέρα εδώ και 198 χρόνια και η Πατρίδα λευτερώθηκε. Φαίνεται όμως πώς ο γείτονας δεν παύει να ονειρεύεται τους αιματοβαμμένους τόπους μας. Στο κόσμο ολόκληρο συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές. Η εκλογή Τραμπ επιβεβαιώνει και επισφραγίζει την κρίση της παγκοσμιοποίησης και τις αλλαγές στην παγκόσμια κυριαρχία, η Ευρώπη προχωρά με αβέβαια βήματα με το Brexit στις Ευρωεκλογές που θα σηματοδοτήσουν μια νέα πραγματικότητα. Στην ίδια ώρα και στην καρδιά και αφετηρία των μεγάλων διεθνών προβλημάτων αναδεικνύεται η «μετά το πόλεμο» της Συρίας νέα γεωπολιτική κατάσταση την περιοχή και στην Μεσόγειο, η Τουρκία που βρίσκεται σε ασφυκτικά εσωτερικά και εξωτερικά αδιέξοδα εξάγει την απειλητική της εικόνα στο διεθνές περιβάλλον, ξέροντας πια ότι τέλειωσε προς το παρόν η Ευρωπαϊκή της προοπτική και πάση θυσία δεν θέλει την δημιουργία Κουρδικού Κράτους που απειλεί την ηγεμονία της..Η Τουρκία εβάλε ρότα για μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης έφτασε να θέσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πλαίσιο της «καλής γειτονίας» με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καλεί τη χώρα μας να προχωρήσει στην «αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου»!!

Μπορεί να ήταν μοιραίο, αν πιστέψουμε στη μοίρα. Ποια είναι όμως τα δεδομένα; Σε πείσμα τού χρόνου της διεθνούς συγκυρίας ,η γη η Ελληνική έμεινε και θα μείνει Ελληνική γιατί οι Έλληνες και στις χειρότερες στιγμές της Ιστορίας τους αυτό αποφασίζουν, αυτό όμως δεν αρκεί πρέπει να βρούμε και ισχυρά διεθνή ερείσματα ,όπως έκαμε στο παρελθόν ο Βενιζέλος.

Απειλεί ο “διεθνής τρομοκράτης” με τα συνεχή “casus belli “,όπως δίκαια μπορεί να χαρακτηρίζεται όποιος υπονομεύει την διεθνή νομιμότατα και ασφάλεια ζητώντας την αναθεώρηση των συνθηκών (που μόνο ο πόλεμος ή απειλή πολέμου μπορεί να επιβάλει) . Η συμπεριφορά αυτή του Ερτογάν, θυμίζει ακριβώς την ιδία ρητορική και τα επεκτατικά οράµατα του Χίτλερ που δεν περιορίζονταν µόνο στην αποκατάσταση της προπολεμικής εδαφικής έκτασης της Γερμανίας, αλλά περιελάμβαναν και την ένωση όλων των γερµανικών πληθυσμών σε ένα ενιαίο κράτος. Είπε ο λοιπόν ο Τούρκος Yπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ: «Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν "ποια εδάφη πήραμε;" Να είμαστε προσεκτικοί. 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κι έχουμε και την Γαλάζια Πατρίδα των 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι, λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία».

Την ρητορική αυτή εμφανίζει η Τουρκική πλευρά που καθημερινά επαναλαμβάνει την γνωστή ρητορική του Χίτλερ για την “θεωρία του ζωτικού χώρου” Στο «Μάιν Καμπφ» ο Χίτλερ υιοθετεί τη θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum), σύμφωνα με την οποία ο γερμανικός λαός έχει ανάγκη νέων εδαφών, κυρίως προς Ανατολάς, για να εκπληρώσει την ιστορική αποστολή του. Ο Ερντογάν αντιγράφει .

Αυτή η Χώρα αμφισβητεί πλέον φανερά την διεθνή νομιμότητα, ασκεί προφανή ψυχολογική τρομοκρατία στην περιοχή και συμπεριφέρεται σαν “διεθνής τρομοκράτης”.

Οι χώρες της περιοχής κάθονται όλες σε ηφαίστειο, και δεν ξέρουμε ποιον θα πλακώσει πρώτα η μεγάλη έκρηξη ,σε ποιον θα επιτεθεί η Τουρκία. Άλλωστε αν δεν μας καταλάβει το “σύνδρομο της Στοκχόλμης”(1) ,τότε δεν μπορεί να μην βλέπουμε ότι η μισή Κύπρος είναι υπό κατοχή της Τουρκίας και του Σουλτάνου και καθημερινά ο αεροπορικός “πόλεμος” διεξάγεται στο Αιγαίο !

Είναι προφανές πλέον πως η συμπεριφορά της Τουρκίας προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Η Τουρκία, δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, τα θεμελιώδη δικαιώματα και έχει καταστεί πιο σκληρή και πιο άτεγκτη . Κι αυτή η λογική της δεν αφορά μόνο τους «εξωτερικούς εχθρούς», αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της χώρας της. Είναι περιφερειακή δύναμη και έχει διαδραματίσει ειδικούς ρόλους. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος.

Για τους Έλληνες πατριώτες: Η ελευθερία, το φοβερό αυτό δώρο του Τόπου μας, καθορίζει την τωρινή και αιώνια πορεία μας, ας μείνουμε λοιπόν ενωμένοι και προσεκτικοί γιατί η κρίση φαίνεται να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης δίνει την απάντηση στις απορίες μας :

“Όχι! Δεν δέχομαι να γονατίσω.

Όχι! Με καρτερούν οι σύντροφοι στο συρματόπλεγμα

κι οι νεκροί στον Πενταδάκτυλο. Όχι!

Να πεθάνω ναι! Να γονατίσω όχι! “

Αντώνης Π. Αργυρός

(1). Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21/4/2019 #ODUSSEIA 

leivada_banner copy.png